Beat Feuz

 GEORG HOCHMUTH Afp
SPUST U KITZBÜHELU

Beat Feuz ostvario ‘hat-trick‘ na mitskom Streifu, ali domaćini ipak nisu ostali praznih ruku

Nedjeljni se spust, za razliku od onog u petak, vozio u punom profilu
Piše: Vladimir Zrinjski/JLObjavljeno: 23. siječanj 2022. 15:16

Jedanaest godina je Beat Feuz morao je dolaziti u Kitzbühel da bi dočekao svoju prvu pobjedu na Streifu, a onda je u razmaku od godinu dana ostvario "hat-trick". Nakon dvije uzastopne pobjede prošle godine, švicarski velikan brzih disciplina ponovno je trijumfirao na mitskoj stazi.

image
GEORG HOCHMUTH Afp

Nedjeljni se spust, za razliku od onog u petak, vozio u punom profilu, a Feuz je za 21 stotinku nadmašio sunarodnjaka Marca Odermatta, koji je startao prije njega. U donjoj je polovici staze uspio okrenuti minimalni zaostatak iz gornjeg dijela i katapultirati se do prve pobjede sezone. Na domaćoj stazi u Wengenu bio je treći i drugi, a postolja je dohvatio i u Lake Louiseu te Beaver Creeku.

image
JOE KLAMAR Afp

Da domaćini ne ostanu praznih ruku, pobrinuo se Daniel Hemetsberger koji je iskoristio startni broj 1. Postolje je za samo četiri stotinke pobjeglo još jednom Austrijancu Matthiasu Mayeu. Nakon pobjede na skraćenom spustu, Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde morao se zadovoljiti šestim mjestom, a u borbi za Mali globus sad ima tek osam bodova više od Feuza.

U ukupnom redoslijedu uvjerljivo vodi Odermatt (1200 bodova), slijede ga Kilde (825) i Mayer (692).

Do Olimpijskih igara u Pekingu ostala je još samo jedna utrka, noćni slalom u Schladmingu, koji se vozi u utorak u 17.45 sati (druga vožnja u 20.45).

Linker
08. svibanj 2024 17:36