JOZO CABRAJA/KOLEKTIFF Jozo Cabraja/kolektiff
TV RASPORED

Bogata sportska nedjelja: Evo gdje možete gledati hrvatske rukometaše, vaterpoliste, HNL derbi...

Sadržajnu i uzbudljivu nedjelju otvorit će skijaši drugim veleslalom u Kranjskoj gori od 9.30
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 12. ožujak 2023. 09:22

Pred nama je uzbudljiv i sadržajan sportski dan, tijekom kojeg ćemo moći gledati nastup Filipa Zubčića na drugom veleslalomu u Kranjskoj Gori, HNL okršaje, te nastupe hrvatskih rukometaša i vaterpolista. U nastavku vam donosimo raspored događaja, odnosno popis televizijskih programa koji će prenositi navedene sportske događaje.

Bogatu sportsku nedjelju otvorit će skijaši veleslalom Svjetskog kupa u Kranjskoj gori. Nakon što je pobijedio u subotu i tako obranio Veliki kristalni globus, Marco Odermatt danas će imati priliku osigurati i Mali globus. Zubčić je prvu utrkiu završio kao 11., dok će danas krenuti sa startnim brojem osam. Prva vožnja je na rasporedu u 9.30, druga u 12.30, a prenosit će ih HTV 2 i Eurosport.

U HNL-u se nastavljaju bitke za Europu. Osmoplasirana rijeka i četvrtoplasirani Varaždin na ljestvici su udaljena samo dva boda, pa tako momčad Sergeja Jakirovića eventualnom pobjedom može doći do pozicije koja, po završetku sezone, vodi u Konferencijsku ligu. Dvoboj na Rujevici počinje u 15 sati, a prijenos je na HTV-u 2 i MAXSportu 1.

Derbi 25. kola u Gradskom vrtu igraju Osijek i Hajduk. Splićani su prošlog tjedna slavili u četvrtfinalu Kupa (2:1), a "bijelo-plavi" će sada s novim trenerom Borimirom Perkovićem tražiti revanš, odnosno smanjenje bodovne razlike na tablici, koja trenutno iznosi osam bodova. S obzirom da je Hajduk izgubio posljednje dvije ligaške utakmice od Lokomotive i Dinama, primivši priitom osam golova, Lekine trupe će u Osijeku također zasigurno jurišati na pobjedu. Susret počinje od 17.30, uz prijenos na MaxSportu 1, a uvodna emisija kreće pola sata ranije.

Nakon poraza od Italije (13:14), hrvatska vaterpolska reprezentacija nastavlja svoj pohod u Svjetskom kupu dvobojem protiv Japana. S obzirom na nešto lakšeg suparnika, odabranicima Ivice Tucka bit će to prilika za povratak na pobjedničke staze i podizanje morale uoči posljednje utakmice protiv Mađarske, koja je na rasporedu u četvrtak. Dvoboj će od 18.30 prenositi Arenasport 2, a uvodna emisija na istom programu kreće pola sata ranije.

Svojevrsnu priliku za iskupljenjem i popravljanjem općeg dojma tražit će i hrvatski rukometaši koji su, u debiju novog izbornika Gorana Perkovca, u srijedu izgubili od Nizozemske u kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo. Danas hitri Nizozemci, predvođeni Kayem Smitsom i Lucasom Steinsom, dolaze u Osijek, a "Kauboji" pred rasprodanom dvoranom Grad nemaju pravo na novi kiks ako žele izboriti plasman na europsku smotru.

Utakmica počinje u 20.15, uz prijenos na HTV-u 2.

Linker
26. travanj 2024 18:42