LIONEL BONAVENTURE/Afp
KAKO NE PRIHVATITI

Braathen šokirao odlaskom iz skijanja, legenda mu nudi brak da spasi karijeru: ‘Žena mi se neće buniti‘

Njegov potez mnogi objašnjavaju kao bunt protiv Norveškog skijaškog saveza
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 27. listopad 2023. 19:05

Ostao je samo jedan dan do početka nove skijaške sezone, a umjesto da su oči javnosti uprte u veleslalom u Söldenu, sve je palo u potpuni drugi plan. Jedan od najboljih skijaša na svijetu, 23-godišnji Norvežanin Lucas Braathen, odlučio je završiti karijeru zbog pomalo nevjerojatnog razloga.

Njegov potez mnogi objašnjavaju kao bunt protiv Norveškog skijaškog saveza. Oni su zabranili svojim skijašima da sklapaju pojedinačne ugovore sa sponzorima koji se kose sa sponzorima Saveza. Braathen je poručio da ne završava karijeru iz protesta ili osvete, nego zato što su ga "tretirali s izuzetnim nepoštovanjem".

Oglasio se i putem svog Instagrama gdje je objavio video u kojem skija, a u opis je napisao: "Hvala vam!"

Reakcije skijaške javnosti gotovo su jednoglasne - svi su tužni što jedan od omiljenijih skijaša prestaje skarijerom. U komentarima su se javili i neki kolege poput Yohana Clareya i Atlea Liea McGratha, ali jedan je posebno nasmijao i privukao pozornost.

Riječ je o umirovljenom njemačkom skijašu Felixu Neureutheru, koji je Braathenu ponudio brak da bi mu "spasio" karijeru:

"Ne mogu vjerovati... Ako je zbog saveza, oženit ću te i možeš skijati za Njemačku. Moja žena se neće buniti", napisao je.

Osim norveškog, Braathen ima i brazilsko državljanstvo te u nekom raspletu okolnosti može nastupiti i za njih, ali to bi mogao napraviti tek od iduće sezone. Uostalom, mnogi smatraju da je ovaj potez učinjen samo da bi napravio pritisak na Savez, a u slučaju da popuste, vratio bi se skijanju. Ipak, dobro je znati da je poželjan svugdje...

Linker
19. travanj 2024 19:59