Zrinka Ljutić

 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
FANTASTIČAN REZULTAT

Bravo, Zrinka! Novi fenomenalan uspjeh mlade nade HR sporta, upisala veliku pobjedu u jakoj konkurenciji

S obzirom na talent koji posjeduje, sljedeći veliki korak mlade skijašice očekujemo već ove zime.
Piše: Hrvoje Slišković/Jutarnji listObjavljeno: 11. prosinac 2021. 14:06

Od prvih ozbiljnijih utrka, a pogotovo nakon prve dvije pobjede u Europskom kupu, Zrinka Ljutić je postala sinonim za budućnost hrvatskog skijanja, a taj je status potvrdila današnjom pobjedom u veleslalomu Europskog kupa u Andalu u talijanskoj provinciji Trentino.

Sa (sretnim) startnim brojem 13, naša je 17-godišnjakinja bila šesta nakon prve vožnje (+0.97 za vodećom Poljakinjom Magdalenom Luczak), ali u drugom poluvremenu je ostvarila drugo najbolje vrijeme i probila se na vrh pobjedničkog postolja. Druga je bila 22-godišnja Švicarka Camille Rast (+0.31), svjetska juniorska prvakinja u slalomu iz 2017. godine, a treća 19-godišnja Luczak (+0.55).

Prve dvije pobjede dogodile su se početkom ove godine, u Zell am Seeu (slalom) i na Krvavecu (veleslalom), gdje je iza sebe ostavila starije i neusporedivo iskusnije suparnice, koje su osvajale postolja i u Svjetskom kupu. Zrinka u Svjetskom kupu još čeka na ulazak u drugu vožnju - u Killingtonu je nedostajalo 16 stotinki - no s obzirom na njezin talent, posvećenost, ali i tim koji je okružuje, taj sljedeći korak očekujte već ove zime.

U međuvremenu će formu brusiti i još bolje FIS "točke" tražiti na još jednom veleslalomu Europskog kupa u Andalu koji se vozi u nedjelju od 9.30 i 12.30.

Linker
23. travanj 2024 07:59