Postolje u Soldeuu: Zrinka Ljutić, Anna Swenn Larsson, Paula Moltzan

 ED JONES/Afp
JOŠ JEDNO POSTOLJE

Briljantan dan Zrinke Ljutić: ‘Znate li što sam napravila u subotu nakon veleslaloma?‘

"Nastupima u Jasni i ovdje definitivno sam vratila samopouzdanje", poručila je najbolja hrvatska skijašica
Piše: HinaObjavljeno: 11. veljača 2024. 17:36

Obje su vožnje bile jako dobre, baš sam sretna zbog drugog mjesta, rekla je Zrinka Ljutić nakon odličnog nastupa na slalomu Svjetskog kupa u Soldeu.

U tom zimovalištu u Andori Ljutić je izjednačila najbolji doseg u Svjetskom kupu, ranije ove sezone bila je druga i u slalomu u slovačkoj Jasni.

- Zadovoljna sam, pogotovo kako sam odvozila drugu vožnju. Od početka do kraja sam išla maksimalno, nikako nisam htjela izgubiti prednost premda tijekom vožnje nisam bila sigurna da ću u cilj ući kao najbolja. Imala sam određene probleme na strmini. Tražila je ova staza dosta snage i koncentracije, ali isplatilo se na kraju- rekla je Ljutić koji se time po treći put u karijeri popela na postolje u Svjetskom kupu.

Otkrila je i da je u subotu donijela najbolju moguću odluku.

- U subotu sam odmah nakon utrke veleslaloma otišla trenirati slalom. Htjela sam uhvatiti taj osjećaj za slalom prije nedjeljne utrke. Iskoristila sam to. Inače, cijela ova slalomska sezona bila je dosta raznolika. Nakon nekoliko grešaka i ispadanja, koji su se zaredali, sada sam definitivno vratila samopouzdanje nastupima u Jasni i ovdje. Sada slijedi nešto dulji odmor, a onda nastavak sezone - završila je Ljutić.

Linker
09. travanj 2024 21:36