Filip Zubčić

 FABRICE COFFRINI Afp
FILIP ZUBČIĆ U TOP 10

Čudesni Odermatt ludom vožnjom stigao na vrh, Francuza iznijeli sa staze nakon teškog pada

Hrvatski skijaš Filip Zubčić na 13. je mjestu nakon prve vožnje veleslaloma
Piše: Hina/SNObjavljeno: 07. siječanj 2023. 14:42

Hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo je deseto mjesto u veleslalomu kojeg su skijaši vozili u subotu u Adelbodenu za Svjetski kup, dok je pobjedu odnio Švicarac Marco Odermatt.

Odermatt je do svoje 11. pobjede u veleslalomu i ukupno 17. u karijeri slavio s vremenom 2:30.68, drugi je bio Norvežanin Henrik Kristoffersen sa 73 stotinke zaostatka (2:31.41), a treći još jedan Švicarac Loic Meillard sa 1,66 sporijim vremenom od pobjednika (2:32:34). Zubčić je stazu prešao za 2:34.01, odnosno 3,33 minute sporije od Odermatta.

Dodajmo i to da je Victor Muffat-Jeandet pri velikoj brzini izletio sa staze, udario glavom o tlo i zapleo se u zaštitnu ogradu. Prekid utrke trajao je petnaestak minuta, a Francuz nije mogao samostalno stati na noge, te ga je sa staze iznijelo medicinsko osoblje.

U poretku skijaša u veleslalomu vodi Odermatt sa 460 bodova, drugi je Kristoffersen sa 345 bodova a treći Slovenac Žan Kranjec sa 290 bodova. Zubčić je na desetom mjestu sa 106 bodova. Odermatt je prvi i u ukupnom poretku skijaša sa 1046 bodova, drugi je sa 646 bodova Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde, a treći njegov sunarodnjak Kristoffersen sa 565 bodova. Zubčić je u ukupnom poretku skijaša 22. sa 135 bodova.


UŽIVO:

- Marco Odermatt uz nekoliko je pogrešaka ipak je uspio svrgnuti Kristoffersena s trona i pobijediti u Adelbodenu. Zubčić je završio deseti.

- Henrik Kristoffersen zadržao je mirnoću, odksijao tehnički savršenu vožnju i zasjeo na čelnu poziciju s visoke 93 stotinke prednosti. Zubčić je trenutno deveti.

- Loïc Meillard preuzima vodstvo sa 61 stotinkom prednosti. Švicarac je bacio domaće navijače u Adelbodenu u delirij

- Alexis Pinturault utrku je završio s 23 stotinke zaostatka za vodećim Austrijancem, trenutno zauzima treće mjesto, dok je Zubčić sedmi

- Na vrhu redoslijeda sada je Manuel Feller.

- Utrka je nastavljena. Švicarac Gino Caviezel u cilj je ušao kao treći, Zubčić je sada na petoj poziciji

- Victor Muffat-Jeandet je pri velikoj brzini izletio sa staze, udario glavom o tlo i zapleo se u zaštitnu ogradu. Čini se da se radi o težoj ozljedi budući da prekid utrke trajao petnaestak minuta. Francuz nije mogao samostalno stati na noge, te ga je sa staze iznijelo medicinsko osoblje

- Žan Kranjec preuzeo je vodstvo sa 16 stotinki ispred Schwarza, Filip je trenutno četvrti.

- Aleksander Aamodt Kilde ušao je u cilj kao drugi i zauzeo poziciju između Schwarza i Zubčića.

- Marco Schwarz je gurnuo hrvatskog skijaša na drugo mjesto sa 77 stotinki prednosti.

- Filip Zupčić je sjajnom drugom vožnjom preuzeo vodstvo u veleslalomskoj utrci u Adelbodenu, na redu je još deset najboljih skijaša

Linker
16. travanj 2024 10:45