Sofia Goggia

 PATRICK T. FALLON Afp
NEUHVATLJIVA ZA KONKURENCIJU

Dvostruki trijumf Sofije Goggie u Lake Louiseu, Talijanka drugi dan zaredom pomela konkurenciju

Talijanska skijašica Sofia Goggia bila je najbrža i na drugom spustu u novoj sezoni Svjetskog kupa
Piše: HinaObjavljeno: 04. prosinac 2021. 22:33

Trijumfirala je u Lake Louiseu, gdje je do pobjede stigla i dan prije.

Jedina promjena u odnosu na petak je bila u zaostatku najbližih pratiteljica sjajne talijanske spustašice, jer su joj se dvije skijašice uspjele približiti ispod jedne sekunde, čemu su pridonijeli i snježni uvjeti.

Goggia je ipak trijumfirala prilično uvjerljivo, a njezino pobjedničko vrijeme bilo je 1:48.42 minuta. Kao i jučer, drugo mjesto osvojila je Amerikanka Breezy Johnson koja je od Talijanke bila sporija za 84 stotinke. Na najnižoj poziciji pobjedničkog postolja u subotu se našla Švicarka Corinne Suter sa zaostatkom od 98 stotinki za pobjednicom.

Goggia je s dvije pobjede krenula u obranu spustaškog Malog kristalnog globusa, a najveća konkurentica joj je zasada Breezy Johnson koja zaostaje za 40 bodova.

Talijanka se sa 215 bodova probila do trećeg mjesta u ukupnom redoslijedu u kojem je vodeća Amerikanka Mikaela Shiffrin sa 365 bodova. Drugoplasirana Petra Vlhova ima 340 bodova.

U nedjelju (18.30 sati) će se skijašice u Lake Louiseu boriti za bodove u superveleslalomu, u kojem će Sofia Goggia ići po trostruku kanadsku krunu.

Linker
25. travanj 2024 03:32