Elias Kolega

 DAMIR KRAJAC/CROPIX
NOVI POČETAK U STILU

Elias Kolega s 25 godina odlučio prekinuti karijeru i odmah postao trener u austrijskoj reprezentaciji

Naš sad već bivši skijaš dogovorio posao u skijaškoj velesili
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 20. travanj 2022. 22:07

Elias Kolega je sa samo 25 godina odlučio prekinuti natjecateljsku karijeru, a samo dan nakon što je ta njegova odluka i javno objavljena dogovorio je početak nove karijere i to u velikom stilu. Trenerski posao je ono što želi raditi, a započet će ga ni manje ni više nego unutar austrijske reprezentacije.

- Prije 10-tak dana me nazvao novi glavni koordinator austrijske reprezentacije i ponudio mi posao pomoćnog trenera u muškoj ekipi za Europski kup, a u srijedu smo i finalizirali dogovor. Austrijanci jako rijetko angažiraju stranca i to tako mladog i privilegij je dobiti ovakvu ponudu. Riječ je o najjačoj svjetskoj reprezentaciji, a ja ću raditi uz bivšeg skijaša Georga Streitbergera. Bit ću vezan prvenstveno uz skijaše koji voze veleslalom i super G, a od njega sigurno mogu puno naučiti vezano uz brze discipline.

Nije mu bilo ako donijeti odluku o kraju skijaške karijere, ali točno je znao što želi raditi dalje u životu.

- Sigurno nije bilo jednostavno odlučiti, dvije sam godine promišljao što dalje, ali slomio sam već obje noge, a ispred mene je 50-60 godina koje treba proživjeti i ne bih se želio dovoditi u opasnost od neke nove, teške ozljede koja bi mogla biti kobna. Natjecateljsko skijanje je ekstremno i ne vidim se više u tom dijelu, a znam da imam veliko znanje, puno sam naučio od svojih trenera i mislim da ću se dobro snaći u toj trenerskoj ulozi. Jednostavno, mislim da kroz trenerski dio mogu puno više dati nego što bih to sad bio u stanju kao natjecatelj.

Linker
15. travanj 2024 14:06