NATASA KUPLJENIK/MI-PRESS/SHUTTE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Natasa Kupljenik/mi-press/shutte/shutterstock Editorial/profimedia
VELESLALOM U JASNI

Fantastična Zrinka Ljutić ostvarila najbolji rezultat karijere! Ludu utrku obilježio pad domaće skijašice

Hrvatska skijašica je osvojila četvrto mjesto u Slovačkoj
Piše: SNObjavljeno: 20. siječanj 2024. 14:09

Zrinka Ljutić je osvojila četvrto mjesto u veleslalom u slovačkoj Jasni i tako ostvarila najbolji rezultat karijere. Hrvatska skijašica se dobro snašla u utrci koju je obilježio težak pad Petre Vlhove u prvoj vožnji. Nakon dugog prekida ostale skijašice su vozile dosta sporije, a Ljutić se dobro snašla i zauzela četvrto mjesto s velikim zaostatkom od 2,61 sekunde za vodećom Sarom Hector.

U drugu vožnju je ušlo dosta skijašica s visokim brojevima i neke od njih su ostvarile rezultat karijere, a to je napravila i Ljutić koja je odolila izazovima i dobro odvozila drugu vožnju te u tom trenutku preuzela vodstvo. No, prve tri skijašice iz prve vožnje imale su preveliku prednost da bi uspjela doći do postolja.

Pobijedila je Hector ispred Mikaele Shiffrin koja je zaostala jednu sekundu i 52 stotinke. Treća je Alice Robinson iz Australije (+2,71) dok je Ljutić imala ukupni zaostatak od 4 sekunde i 33 stotinke.

Ne samo da Sara Hector nije izgubila prednost nad Shiffrin, nego ju je povećala i pobijedila s velikih 1,52 sekunde prednosti. Zrinka Ljutić ima rezultat karijere i četvrto mjesto.

Mikaela Shiffrin je sjajnom vožnjom preuzela prvo mjesto s velikih 1,19 sekundi prednosti. Ovo je pravi izazov za Saru Hector koja je, doduše, u prvoj vožnji imala cijelu sekundu prednosti u odnosu na Austrijanku.

Teško je bilo za očekivati da Alice Robinson izgubi svoji 1,56 sekundi prednosti iz prve vožnje, a to se nije ni dogodilo. U cilj je došla s 1,62 sekunde ispred Zrinke.

Zrinka Ljutić drži prvo mjesto!!! Ušla je u cilj sa sedam stotinki prednosti!!!

Zrinka Ljutić je u prvoj vožnji imala 81 stotinku bolje vrijeme od Stjernesund. Hoće li uspjeti to obraniti?

Camille Rast iz Švicarske je posljednja skijašica prije Zrinke Ljutić. Švicarka je također ostala iza Stjernesund, ona sa 63 stotinki zaostatka.

Ganhild Mowinckel je u cilj ušla s 24 stotinke zaostatka te je trenutno na četvrtom mjestu.

Ni Lara Gut-Behrami nije preuzela prvo mjesto. Ona je zaostala 9 stotinki. Ostalo je još šest najboljih iz prve vožnje.

Amerikanka AJ Hurt je bila osma nakon prve vožnje i imala je 29 stotinki prednosti nad Stjernesund, ali nije uspjela preuzeti prvo mjesto. Druga je s 20 stotinki zaostatka.

Norvežanka je pobijedila Norvežanku. Thea Louise Stjernesund je preuzela prvo mjesto sa sekundom i 12 stotinki prednosti. Mogla bi Stjernesund daleko dogurati.

Kajsa Vickhoff Lie je napokon 'smijenila' Grenier na vodećoj poziciji. Njeno vrijeme je 2:23.32, a ostalo je još deset najboljih iz prve vožnje.

Još su dvije skijašice, Asja Zenere i Ana Bucik, ostale iza Grenier.

Ostalo je još 15 najboljih. Trenutno je prva Valerie Grenier, druga Lisa Nyberg, a treća Melanie Meillard.

Grenier drži svoje prvo mjesto. Pet skijašica je skijalo iza nje, niti jedna je nije uspjela maknuti s čelne pozicije.

Nova skijašica, novo preuzimanje vodstva. Brža od Nyberg je Kanađanka Valerie Grenier.

Švedska skijašica Lisa Nyberg mogla bi dugo pamtiti današnji dan. Startala je s brojem 65, a sada je preuzela vodstvo s 91 stotinki prednosti. Njeno ukupno vrijeme je 1:14.85.

Novi odličan nastup jedne skijašice s visokim startnim brojem. Jasmina Suter iz Švicarske ima broj 49, a preuzela je prvo mjesto s jednom sekundom i šest stotinki prednosti.

Puno je skijašica s visokim brojevima ušlo u drugu vožnju. Della Ma ima broj 43, Luczak 39, a vodstvo je sada preuzela Marte Monsen. Norveška skijašica je startala s brojem 44.

Imamo novu promjenu na vodećoj poziciji. Nju je preuzela talijanska skijašica Lara Della Mea koja ima 6 stotinki prednosti nad Luczak.

Poljska skijašica Magdalena Luczak je preuzela prvu poziciju.

Počela je druga vožnja. Prva ju je odvozila Lena Duerr iz Njemačke, a njeno ukupno vrijeme je 2:26.57

Prvu vožnju slaloma obilježio je težak pad jedne od najboljih skijašica svijeta Petre Vlhove. Ona je završila u ogradi te ju je sa staze morao odvesti helikopter. Vlhovi je zapela skija samo nekoliko metara te je pala i završila u ogradi.

PAD PETRE VLHOVE POGLEDAJTE OVDJE

Linker
26. travanj 2024 17:41