RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
‘DOBRO SE UKLOPIO U EKIPU‘

Filip Zubčić pronašao novog trenera, nakon 14 godina s Markom Šumanom odabrao ruskog stručnjaka

Ruski skijaški stručnjak Sergej Komarov novi je trener najboljeg hrvatskog skijaša
Piše: HinaObjavljeno: 15. srpanj 2022. 14:09

Ruski skijaški stručnjak Sergej Komarov novi je trener najboljeg hrvatskog skijaša Filipa Zubčića, objavio je u petak Hrvatski skijaški savez.

Na kraju prošle sezone Zubčić je prekinuo suradnju s Markom Šumanom s kojim je radio 14 godina i postigao sve najveće rezultate u karijeri.

Nakon višemjesečne potrage i razgovora s potencijalnim kandidatima, u dogovoru s Filipom Zubčićem, odlučeno je da će njegov novi trener biti 38-godišnji Rus Sergej Komarov.

Radi se o bivšem skijašu koji je imao vrlo dobre rezultate u juniorskoj konkurenciji u kojoj je bio svjetski doprvak u superveleslalomu i spustu. Bio je uspješan na utrkama Europskog kupa, a predstavljao je Rusiju na Olimpijskim igrama 2002. u Salt Lake Cityju, gdje je osvojio 22. mjesto u alpskoj kombinaciji.

Po završetku natjecateljske karijere bio je glavni trener u ruskoj ženskoj reprezentaciji te vodio najbolje bugarske i poljske skijaše.

Komarov se dobro uklopio u ekipu, a Filip Zubčić je vrlo zadovoljan dosadašnjom suradnjom, priopćili su iz Hrvatskoj skijaškog saveza, izrazivši nadu da će se pozitivno ozračje s priprema pretočiti u dobre rezultate u novoj sezoni.

Linker
18. srpanj 2022 02:32