MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
DRAMA OKO ODGODE

FOTO: Evo kad će se održati utrka na Sljemenu! ‘Nisu imali strpljenja, pa nije nečiji život u opasnosti‘

Konačna odluka donesena je nešto poslije 16 sati, muška utrka definitivno je odgođena za četvrtak
Piše: SNObjavljeno: 05. siječanj 2022. 15:22

Trebali smo danas svjedočiti 13. izdanju muškog slaloma za Snow Queen Trophy, ali stanje staze i loši vremenski uvjeti doveli su do otkazivanja utrke. Velika bitka trajala je čitavu noć i dan, organizatori su davali sve od sebe i činilo se još oko 15 sati da će utrka biti održana.

"Borba je trajala 48 sati. Mislim da smo na kraju i da smo pobijedili. Da smo zadnjim atomima uspjeli pripremiti stazu. To što se dogodilo na nekim mjestima, koliko je snijega nestalo oko i na nekim dijelovima staze.... To je nevjerojatno, to nije viđeno na Sljemenu. Uvjeti će biti dobri, ali ne fenomenalni. Čekamo start, mislim da smo dali sve od sebe", rekao je u tim trenucima voditelj natjecanja Reno Fleiss u prijenosu HRT-a.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Ubrzo je došla i informacija da će start biti pomaknut za 15 minuta, znači na 15.45, no i to se ubrzo promijenilo i iz FIS-a su oko 15.25 odlučili otkazati utrku.

Malo poslije 16 sati pred kamerama HTV-a pojavio se Vedran Pavlek i sve detaljno objasnio.

"Predstavnici FIS-a od ranoga jutra nisu podržavali napore organizatora, niti stanje na stazi, vrlo su negativni došli odmah ujutro, a mi smo napravili sve što smo mogli u ovim okolnostima. Prognoza je pogođena u minutu, napravili smoo odličan posao i htjeli smo danas održati utrku.

Točno u dva sata danas je stao vjetar, počelo je stiskati i mi smo tražili strpljenja do zadnje sekunde. U 15.45 je staza već bila skoro sto posto dobra. Staza se dakle i u ovim trenucima sve više stišće jer je rapidno hlađenje temperature. Međutim, utrka će se ipak održati sutra, prva vožnja je na rasporedu u 13 sati, druga u 16.10. Moramo još dogovoriti sve detalje sa televizijama koje su uključene", rekao je Pavlek.

Iz FIS-a su, naime, i ranije najavili mogućnost da se utrka održi tijekom sutrašnjeg dana (četvrtak), no to je navodno izazvalo nezadovoljstvo kod skijaša, ponajviše zbog činjenice da je već u subotu na rasporedu veleslalom u Adelboden, što, naravno, izaziva dodatni stres u zgusnutom rasporedu.

image

inspekcija staze: na fotografiji Vedran Pavlek

MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

"Noćas dolazi snijeg, temperatura minus 2 i za sutra bi sve trebalo biti u redu. Ponavljam, nije bio dovoljno strpljenja od strane predstavnika FIS-a, samo na par vrata nije počelo dovoljno stiskati. Ali sutra je sve sigurno, dobili smo zeleno svijetlo, sad samo treba dogovoriti organizacijske detalje. Što se tiče nezadovoljstva trenera, za mene nije tema ispitivati trenere da li se može ili ne može. To nije spust, nije nečiji život u opasnosti i moglo se u svakom slučaju probati. To je i Ivica rekao - pa pobajte. Ako ne ide, ne ide, ići ćemo sutra. Ali ništa, idemo s planom B. Sve će se pomaknuti, a skijaši će u Adelboden letjeti čarterom svi u petak i to je to", zaključio je Pavlek.


PRIJENOS UŽIVO:

15.40 - Iz FIS-a su ostavili otvorenom mogućnost da se utrka održi sutra (četvrtak).

15.25 OTKAZANA JE UTRKA NA SLJEMENU!

- Iz FIS-a su u posljednji trenutak donijeli razočaravajuću odluku! Sljemenska utrka je otkazana, presudilo je loše stanje podloge, kao i nemogući vremenski uvjeti.

POGLEDAJTE KADROVE SA SLJEMENA:

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix


15.05 Pomaknut početak utrke! Zbog magle i teških uvjeta start prve vožnje pomaknut je za 15 minuta. Znači, utrka bi trebala krenuti u 15.45.

Čini se da će se utrka ipak održati!

15.00 "Borba je trajala 48 sati. Mislim da smo na kraju i da smo pobijedili. Da smo zadnjim atomima uspjeli pripremiti stazu. To što se dogodilo na nekim mjestima, koliko je snijega nestalo oko i na nekim dijelovima staze.... To je nevjerojatno, to nije viđeno na Sljemenu. Uvjeti će biti dobri, ali ne fenomenalni. Čekamo start, mislim da smo dali sve od sebe", rekao je Reno Fleiss u prijenosu HRT-a.

Uvjeti na stazi su ponovno teški:

14.30 "Dajemo sve od sebe, borimo se. Ratujemo cijelo jutro s našim kolegama iz FIS-a koji ne mogu vjerovati da ćemo mi danas organizirati utrku. S puno nepovjerenja gledaju na nas. Međutim, dokazali smo jučer, dokazat ćemo i danas", rekao je organizator i voditelj natjecanja Reno Fleiss za HRT.

Linker
22. travanj 2024 07:53