SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
VELIKAN PROTIV NEPRAVDE

FOTO: Kostelić ogorčen! Objavio sliku stada ovaca i poručio: ‘Gdje ste sada svi vi ‘borci za slobodu‘?

‘Mi ovdje tražimo šampione - ima li ijedan takav među vama?‘, poručio je Ivica najboljima u Cortini
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. veljača 2021. 08:09

Ivica Kostelić se nakon nedjeljnog slaloma na društvenim mrežama oštro obrušio na odluku FIS-a o načinu starta u drugoj vožnji. Podsjetimo, FIS je donio odluku da drugi lauf muškog slaloma starta od 15. pozicije, a ne od 30. kako je to uobičajeno.

Razlog je bila loša kvaliteta staze zbog visokih temperatura u Cortini d'Ampezzo, te očito pogodovanje onim najboljima, odnosno najbolje plasiranima u prvoj vožnji.

Ivica je šutnju najboljih slalomaša svijeta na ovakvu odluku prokomentirao uz fotografiju stada ovaca na svom Instagram profilu.

"Gdje ste sada svi vi "borci za slobodu" koji zagovarate pravednost u našem sportu? Gdje si sada @fisalpine? Zašto ne istupite i prestanete saginjati leđa pred interesima trulih? Ali iznad svega, gdje ste vi najbolji slalomaši? Zar se bojite govoriti pred nepobitnom nepravdom? Vi, koji se kunete u pravednost iznad svega? Vaša šutnja podupire ovu nepravdu koja je učinjena vašim kolegama skijašima, posebno mlađima, čije su šanse za poštenu borbu unaprijed izbrisane ovom odlukom.

Mi ovdje tražimo šampione - ima li ijedan takav među vama? Snaga se izražava velikodušnošću! Nepravda je put slabih!

Sportska pobjeda koja nije postignuta pravedno i časno je bezvrijedna.

I nikad nemojte zaboraviti - najveća su zla zasnovana na nasilju nekolicine i šutnji mnogih. Govorite sada ili nikad više ne govorite o pravednosti."

Svjetsko zlato u slalomu osvojio je Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag, srebro je iznenađujuće uzeo Austrijanac Adrian Pertl, dok je uspjeh norveške reprezentacije upotpunio Henrik Kristoffersen koji se sa šestog mjesta u prvoj vožnji probio do bronce.

Kvarter hrvatskih skijaša predvodio je Istok Rodeš sa šestim mjestom i rezultatom karijere na SP-ima, Matej Vidović je utrku završio na 12. mjestu. Filip Zubčić je bio 25. nakon prve vožnje (+2.00), ali nije završio drugu, a Samuel Kolega nije završio prvu vožnju.

Linker
24. travanj 2024 14:09