Hrvatska reprezentacija na otvaranju natjecanja u Abetoneu

 PINOCCHIO
BRAVO, HRVOJE I ZIGGY

Hrvati poharali jedno od najvećih svjetskih natjecanja talenata! Slave dvostruku pobjedu na čuvenoj pozornici

Mlađi brat hrvatske skijaške princeze odnio je pobjedu, Ziggy Vrdoljak stao odmah do njega
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 31. ožujak 2023. 14:46

Put do "velikog skijanja" jako je dugačak i samo najbolji i najuporniji dođu do vrhunskih rezultata u Svjetskom kupu. Prve velike pozornice i prilike da se pokažu i izdvoje najveći talenti su kadetska natjecanja, a jedno od najjačih na svjetskoj razini je već desetljećima Pinocchio Sugli Sci u Italiji.

Ove godine se održava 41. izdanje natjecanja u dvije dobne kategorije, do 14 i do 16 godina, a prvi dan je završio s dva mlada Hrvata na postolju. Hrvoje Ljutić, mlađi brat Zrinke Ljutić, pobijedio je u veleslalomu u konkurenciji starijih kadeta, a odmah do njega, na drugom mjestu bio je Ziggy Vrdoljak. U Abetoneu imaju probleme s vremenskim neprilikama, pa je druga vožnja veleslaloma otkazana zbog slabe vidljivosti i kao službeni rezultati priznati su plasmani nakon prve vožnje.

Marko Babić je utrku završio na 37. mjestu, Juraj Cvjetko na 51. mjestu, a kod skijašica je Nala Perica bila 25., a Ines Strabić 34.

Mlađe kadetkinje i kadeti su prvi dan skijali slalom. U ženskoj konkurenciji Kim Vrdoljak je završila na 12. mjestu, Pia Vučinić je nakon pogreške i penjanja u prvoj vožnji na kraju završila 24., a Zoe Dragičević nije završila prvu vožnju. U muškoj konkurenciji Tin Vučinić je bio 16.

U subotu bi u Abetoneu trebao biti obrnuti raspored, stariji kadeti i kadetkinje imaju slalom, a mlađa konkurencija veleslalom.

Linker
26. travanj 2024 15:16