Zrinka Ljutić

 VLADIMIR SIMICEK Afp
SLIJEDE NOVA ISKUŠENJA

Hrvatica nije dobila novu priliku za veliki rezultat pred svojom publikom: ‘Tužna sam, ali bolje ovako‘

‘Staza je u prvoj utrci bila dobra, dobro je izdržala. Počelo je pucati, ali to je normalno.‘
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 05. siječanj 2023. 17:37

U trenucima dok se još pojašnjavalo zašto se neće održati drugi slalom u Zagrebu, Zrinka Ljutić je već završavala pakiranje stvari za odlazak u Sella Neveu. Život skijaša. Drugi slalom na Sljemenu je otkazan, ali već u subotu i nedjelju su dva ženska veleslaloma u Kranjskoj Gori i prije toga treba iskoristiti mogućnost za trening.

Koliko je Zrinka razočarana što nema druge utrke u Zagrebu?

- Tužna sam, ali ako su uvjeti takvi da se ne može održati onda je bolje da je odmah otkazana utrka nego da smo čekali. Znam da su svi napravili sve da budu obje utrke, ali tako je kako je. U srijedu je bila super utrka pa mi je drago da je bila barem ta jedna.

Super utrka? Ne dobra, OK ili nešto slično, nego super?

- Da, staza je stvarno dosta dobro izdržala. Tek je nakon broja 35 počelo pucati na donjem dijelu, ali to je normalno. U Killingtonu ili veleslalomu u Semmeringu je bilo gore, skroz je puklo. Mislim da je najviši broj u drugoj vožnji prvog veleslaloma u Semmeringu bio 41 i još samo dva odmah iza broja 30. Ako su se na Sljemenu žalile neke djevojke s jako visokim startnim brojevima to je tako u skijanju, ne znam koliko baš puta staza izdrži za broj 50 ili oko njega i kad su puno niže temperature, to nije ništa novo.

image

Zrinka Ljutić

DAMIR KRAJAC Cropix

Jeste li vi preboljeli ispadanje u prvoj vožnji?

- Pa jesam. Ovo mi je bilo novo iskustvo, ipak je bilo puno ljudi i mnogi su mi prilazili. Nisu me baš vukli za rukav, ali kad znaš ljude, onda ti je neugodno ako ne pozdraviš, ne popričaš. I želiš najbolje, želiš sve razveseliti, želiš napraviti dobar rezultat jer je to Sljeme, jer je naša utrka i na kraju bude malo previše te želje.

I to nije nimalo teško razumjeti. Puno bi neobičnije bilo da je ostala distancirana, potpuno koncentrirana i u "uobičajenom modu". Ne ide to tako, pogotovo ne kad imaš samo 18 i prvi put si u takvoj situaciji.

Sad će slalomske skije kratko zamijeniti veleslalomskim. U slalomu je dokazala ove godine da je uz bok najboljima, u veleslalomu tek mora izbaciti na površinu pravu Zrinku. A doći će i to.

- Želim si sad opet veleslalom. Trebao bi biti dobar trening u Sella Neveu, ali koliko znam ni u Kranjskog Gori nema baš njega pa isto vjerojatno neće biti staze za zagrijavanje, ali dobro, što sad. Opušteno ću skijati i probati doći do druge vožnje.

Linker
24. travanj 2024 19:17