Ziggy Vrdoljak
 SN
SKIJANJE

Hrvatska uskoro dobiva novu zvijezdu! Ziggy Vrdoljak peti na Alpe Cimbra kupu, nekadašnjem Topolinu

Alpe Cimbra nastavlja se u ponedjeljak, mlađi će među slalomske kolce, stariji u veleslalomska vrata
Piše: SNObjavljeno: 31. siječanj 2021. 19:06

Nije bilo hrvatskih medalja prvog dana Alpe Cimbra kupa, nekadašnjeg Topolina, odnosno jednog od najjačih svjetskih natjecanja u alpskom skijanju za uzrast do 14 i do 16 godina, ali je bilo nekoliko odličnih rezultata. Unatoč pandemiji u Folgariji se natjecalo 156 skijaša iz 24 države. Impozantno.

Prvi dan su mlađe kadetkinje i kadeti (U14) skijali veleslalom, a starije kadetkinje i kadeti (U16) slalom. Najbrži kadet bio je Talijan Castlunger, ali mu je za vrat puhao naš sjajni Ziggy Vrdoljak zaustavivši se na petoj poziciji. Hrvoje Ljutić bio je osmi, vrlo blizu Ziggyju. Kod mlađih kadetkinja pobijedila je Talijanka Trocker, Julija Popović doskijala je do 12. mjesta, a Ines Štrabić do 19.

U konkurenciji starijih kadetkinja zlato opet za Italiju. Lara Colturi bila je neuhvatljiva, naša Dora Ljutić zauzela je 13. mjesto, a Barbara Čipčić Bragadin bila je 30.

Kod starijih kadeta vrlo dobro 7. mjesto zauzeo je Karlo Filipec, Tomo Valjak bio je 14., Noa Vrana 27., a Tomislav Borovac nije završio drugu vožnju.

Trofeo Alpe Cimbra nastavlja se sutra, mlađi će među slalomske kolce, stariji u veleslalomska vrata

Linker
20. travanj 2024 15:44