RONALD GORSIC/CROPIX
KAKAV TRIJUMF!

I Slovenija je upoznala novu skijašku zvijezdu: Nevjerojatna Zrinka stigla do prve veleslalomske pobjede!

Novi veliki uspjeh mlade i iznimno talentirane hrvatske skijašice na utrci Europskog kupa.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. veljača 2021. 13:44

Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić (17) pobjednica je veleslaloma za Europski kup, voženog na slovenskom skijalištu Krvavec. To joj je druga pobjeda u karijeri i druga uzastopno, nakon što je osvojila slalom u austrijskom Zell am Seeu proteklog tjedna.

Nakon prve vožnje bila je druga s pet stotinki zaostatka za Norvežankom Norbye, koja je na kraju završila na trećem mjestu.Zrinka je pobjedu ostvarila sa samo jednom stotinkom prednosti ispred drugoplasirane, također Norvežanke Monsen.

U ukupnom redoslijedu Europskog kupa Ljutić se sada probila na drugo mjesto. Sutra se na Krvavcu vozi još jedan veleslalom. Silno talentirana hrvatska skijašica sa samo 17 godina i tjedan dana (prošlog tjedna slavila je rođendan) pobjeđuje daleko iskusnije i starije suparnice, među kojima su i mnoge koje nastupaju u Svjetskom kupu.

Pitanje je samo vremena kada će Ljutić i u najjačoj konkurenciji pokazati sav raskoš svog talenta. Usporedbe su uvijek nezahvalne, ali ipak spomenimo da je Janica Kostelić do prve pobjede u Svjetskom kupu (u kombinaciji) stigla kada je bila pet dana starija nego što je Zrinka danas...

Linker
20. travanj 2024 13:58