Ivica Kostelić

 CROPIX
‘HRVATSKI SPECIJALITET‘

Ivica Kostelić: Nije istina da su cure pričale samo o tome! Netko je nešto rekao i onda se hvataju...

‘Tko god ima oči neka si slobodno pogleda snimku te utrke u Njemačkoj‘, kazao je Kostelić
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 05. siječanj 2023. 19:18

U srijedu je Ivica Kostelić bio predvozač s kamerom na Crvenom spustu, u četvrtak je ostao bez tog posla. Za ovu godinu, naravno. Drugi slalom na Sljemenu je otkazan i do sljedeće godine se opraštamo od Snježne kraljice.

- Svaka čast da su uspjeli održati ovu utrku koja se održala. Ljudi su strašno radili i napravili su jako dobru utrku. Najbolji dokaz za to je usporedba slaloma u Garmisch-Partenkirchenu i na Sljemenu isti dan. Svaka čast tim ljudima koji su radili na pripremi Crvenog spusta, a naravno da mi je žao što nije mogla biti i druga utrka.

Puno se, previše, pričalo dan uoči prve utrke i na dan same utrke o stanju staze i kolike su ili nisu rupe na njoj. Slažete se s tim našim mišljenjem?

- To je hrvatski specijalitet. A nije ni istina da su cure samo pričale o rupama, netko je nešto rekao i onda se uhvate za tu jednu izjavu. Na kraju krajeva, tko god ima oči neka si slobodno pogleda snimku utrke u Garmisch-Partenkirchenu i usporedi s našom. A i takva utrka u Garmischu se isto održala do kraja, pa ako se ona održala, kako se ne bi mogla sljemenska.

image

Ivica Kostelić imao je ulogu predvozača

CROPIX

S organizacijskog učinka, prebacili smo se na rezultatski.

- Leona je odvozila dvije solidne vožnje, ali onako... Meni se činilo da je to bila nedorečena izvedba. Odnosno, po meni, nije bila na 100 posto na nekim dijelovima staze, Ali dobro, možda je njoj zapravo i bio potreban jedan takav solidan rezultat da bi na tome ponovo dobila veće samopouzdanje.

Odnosno, smatrate da može bolje i više?

- Sigurno da može. Imala je tu i tamo koju pogrešku, ali radilo se više o stavu s kojim je nastupila. Ali kao što sam rekao, i u tome ima nešto pozitivno i moguće da će u sljedećim utrkama nakon ovoga 10. mjesta skijati s malo više samopouzdanja.

Zrinka nije završila prvu vožnju, ali će već za vikend ponovo u akciju, dok će Leona sljedeći nastup imati u Flachauu 10. siječnja.

- Zrinka se zaletjela previše, nije ušla u nikakav ritam i ništa... Znam iz iskustva da kad na početku Filtera imaš problem, onda se teško jako izvući iz greške. Najvažnije je da ona nešto nauči iz toga.

Što očekujete od nje u dva veleslaloma u Kranjskoj Gori ovaj vikend?

- Ne očekujem da će biti puno drukčije nego što je bilo na prijašnjim utrkama veleslaloma, osim ako ju ne uspijemo uvjeriti da to može. Ona na treningu trenutačno skija puno bolje veleslalom nego na utrci i moramo joj nekako pronaći način da to ponovi u utrkama.

Linker
26. travanj 2024 14:48