Matej Vidović
 
 SRDJAN VRANCIC/CROPIX
POSEBNA SLJEMENSKA PRIČA

Izletio je iz reprezentacije, sve plaća sam, no i tako je oduševio na Sljemenu! ‘Napravili smo nemoguće‘

Skroman i vrijedan mladić zbog ušteda je ostao bez mjesta u reprezentaciji pa oduševio 12. mjestom
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 06. siječanj 2021. 20:36

Vjerojatno najveću satisfakciju od hrvatskih skijaša jučer je doživio Matej Vidović. Skroman i vrijedan dečko zbog ušteda je na kraju prošle sezone izletio iz reprezentacije, ostavljen je bez financijske podrške Hrvatskog skijaškog saveza, praktički da se snalazi kako zna ili da odustane od skijanja.

Mogao sam i s više gasa

Priznao nam je da je razmišljao i o ovoj drugoj opciji, ali na kraju si je odlučio dati još jednu šansu. Uz podršku tate Gorana, koji mu je i trener i serviser, i uz “iscrpljivanje” vlastitog računa, odnosno onoga što je uštedio prijašnjih sezona, krenuo je u novu pustolovinu.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX


Nije u takvoj situaciji bilo lako organizirati pripreme i treninge, ali pronalazili su tata i sin različite načine i krenuli u novu sezonu. Nije počelo dobro, u Alta Badiji i Madonni di Campiglio nije uspio ući u drugu vožnju, ali danas je u svome gradu napokon dočekao nagradu za sav trud. S visokim startnim brojem 52 prvi je put nakon prosinca 2019. i Val d’Iserea osvojio bodove i s 12. mjestom ostvario najbolji plasman karijere. Pritom je u drugoj vožnji ostvario treće vrijeme!


Nakon prvog je “laufa” iskreno priznao “u životnoj sam formi, iako ne volim pričati takve stvari”. Dodao je i da tek u drugoj vožnji kreće “napad” na prave stvari, a što je najavio, to je i ostvario.


- Odskijao sam dobru, kvalitetnu vožnju. Nisam bio do kraja bio zadovoljan, na slalom livadi sam mogao dati više gasa, tu se inače puno vremena izgubi. Ali, vidio sam na kraju da sam ipak dobro odskijao. Osjećam da sam čak mogao i bolje, ali bit će još utrka da to pokažem - rekao je Vidović poslije utrke.


Nema sumnje da će mu ovaj rezultat biti jaki impuls za nastavak sezone i za mogući povratak u reprezentaciju.
- Na pozitivan sam način ušao u slalomski siječanj, to je ono što mi je zapravo nedostajalo prošle sezone. Idemo sada pokušati iz dana u dan izvlačiti maksimum i probati napredovati.

Sve je ispalo super

Vremena za odmor nema ni najmanje, prvi mjesec u godini je najnaporniji za slalomaše.
- Sjedam praktički odmah u auto i slijedi desetosatno putovanje u Francusku na utrke Europskog kupa, a nakon toga me čekaju slalomi Svjetskog kupa u Adelbodenu, Wengenu, Kitzbühelu...


I Matej je, dakako, oduševljen onime što su jučer pokazali hrvatski skijaši.


- Čestitke i ostalim dečkima, ovo je veliki dan za hrvatsko skijanje. Stvarno smo svi odradili nemoguće, sve je ispalo super. Svaka čast i organizatorima, bilo je pitanja hoće li biti utrke ili ne, ali uredili su stazu tako da se i s visokim startnim brojevima moglo skijati brzo.

Linker
23. travanj 2024 14:53