Livio Simonet

 JOAN CROS Nurphoto Via Afp
PARALELNI VELESLALOM

Iznenađujuća pobjeda Švicarske: Klinci nastupili umjesto najboljih skijaša i napravili malu senzaciju

Završnica Svjetskog kupa nastavlja se u subotu, kad će skijaši voziti posljednji veleslalom sezone
Piše: HinaObjavljeno: 18. ožujak 2022. 13:48

Švicarska mješovita ekipa iznenađujući je pobjednik paralelnog veleslaloma na završnici Svjetskog kupa u alpskom skijanju u francuskom Meribelu, gdje je u finalu sa 3-1 bila bolja od reprezentacije Austrije te preuzela vodstvo u Kupu nacija sa 10 bodova više od Austrijanaca.

Radi se o iznenađenju jer za Švicarsku nisu nastupili njihovi najbolji skijašice i skijaši, već troje mladih reprezentativaca, 19-godišnja Delphine Darbellay, 22-godišnji Fadri Janutin i 23-godišnji Livio Simonet, te 28-godišnja Andrea Elleberger.

Švicarska je prvo u četvrtfinalu iznenadila favoriziranu Kanadu sa 4-0, u polufinalu je s 3-1 bila bolja od Njemačke, a potom je istim rezultatom u finalu nadmašila Austriju za koju su skijali Ricarda Haaser, Katharina Truppe, Stefan Brennsteiner i Patrick Feurstein.

Briljirao je Livio Simonet koji je u tri nastupa dvaput stazu od 19 vrata prošao za manje od 22 sekunde i bio jedini u natjecanju kojem je to uspjelo.

U malom finalu Njemačka je s 3-1 bila bolja od Norveške i tako osvojila treće mjesto. Za njemačku reprezentaciju su nastupili Lena Duerr, Antonia Kermer, Julian Rauchfuss i Fabian Gratz.

Završnica Svjetskog kupa nastavlja se u subotu, kad će skijaši voziti posljednji veleslalom sezone uz nastup Filipa Zubčića, a skijašice će se boriti za bodove u slalomu u kojem će Hrvatska imati dvije predstavnice, Leonu Popović i svjetsku juniorsku prvakinju Zrinku Ljutić. Prva vožnja veleslaloma za skijaše na rasporedu je u 9 sati, a druga točno u podne, dok će skijašice prvu vožnju imati u 10.30, a drugu u 13.30 sati.

U nedjelju će se zamijeniti pa će se skijašice natjecati u posljednjem veleslalomu u sezoni, a skijaši u posljednjem slalomu, na kojem će također nastupiti najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić.

Linker
23. travanj 2024 20:47