Henrik Kristoffersen

 TIZIANA FABI Afp
SLALOM U GARMISCHU

Kristoffersen doskijao do pobjede na Hirscherovim skijama, Hrvati upisali 2 plasmana u Top 20

Dva naša skijaša značajno su popravila svoje plasmane u odnosu na prvu vožnju.
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 04. siječanj 2023. 20:06

Henrik Kristoffersen je pobjednik noćnog slaloma u Garmisch-Partenkirchenu, koji je kao i zagrebački održan u proljetnim uvjetima. Norvežaninu je to 29. pobjeda u Svjetskom kupu, ali važniji od toga podatka je onaj da je prva na Hirscherovim skijama.

Osmerostruki osvajač Velikog globusa ove je sezone ušao sa svojim skijama Van Deer-Red Bull u Svjetski kup, a Kristoffersenu je trebalo samo sedam utrka da mu ispuni "Projekt 68". Hirscher je, naime, kao skijaš osvojio 67 pobjeda u Svjetskom kupu, pa je borbu za prvu kao vlasnik skijaškog branda nazvao "Projekt 68".

Kristoffersen je već nekoliko puta ove sezone bio blizu, uostalom u šest dosadašnjih utrka veleslaloma i slaloma imao je tri druga i jedno treće mjesto, a najslabiji rezultat mu je bilo 6. mjesto. U srijedu je u Garmisch-Partenkirchenu bio uvjerljivo vodeći nakon prve vožnje (-0.71 u odnosu na Linusa Strassera), a kad je u raspletu Strasser završio izvan staze, a kao vodeći je u cilju čekao Manuel Feller (4. nakon prve vožnje) bila je samo stvar egzekucije. Norvežanin je, naime, imao čak sekundu i 33 stotinke prednosti iz prvog nastupa. Treći je bio olimpijski pobjednik Clement Noel, koji nije uspio završiti prethodna dva slaloma.

U Njemačkoj su bodove osvojila dva naša skijaša i to nakon što su značajno popravila plasmane nakon druge vožnje. Filip Zubčić je bio 15. (27. u prvoj vožnji), a Samuel Kolega 18. (25. nakon prve vožnje). Istok Rodeš nije završio prvu vožnju, a Matej Vidović nije uspio izboriti nastup u drugoj.

Linker
19. travanj 2024 12:26