GREGORY SHAMUS Getty Images Via Afp
SVJETSKI KUP

Leona Popović i treći put u Top 10, završila na 9. mjestu, Zrinka Ljutić 15.

Wendy Holdener je u Killingtonu nakon 30 postolja i 12 drugih mjesta napokon dočekala pobjedu u slalomu
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 27. studeni 2022. 17:39

Švicarka je skupila 30 postolja u ovoj disciplini i čak 15 drugih mjesta da bi u Killingtonu konačno proslavila pobjedu, a podijelila ju je sa Šveđankom Annom Swenn Larsson. Treća je bila Katharina Truppe.

Ponovo su odlične bile hrvatske skijašice. I treći slaloma za redom Leona Popović je završila u Top 10, nakon 6. i 10. mjesta u Leviju, naša 25-godišnjakinja u Killingtonu je bila deveta. Zrinka Ljutić je nakon velike pogreške u drugoj vožnji i to u trenutku kad je imala čak sekundu i 44 stotinke bolje vrijeme od tada vodeće Gritsch utrku završila na vrlo dobrom 15. mjestu.

Za razliku od Levija gdje su bili pravi zimski uvjeti i jako hladno, u Killingtonu su temperature bile u plusu, a to se osjetilo i na stazi što je sjajno iskoristila Austrijanka Franziska Gritsch, koja je startala prva u drugoj vožnji i držala vodstvo sve dok se niz stazu nije spustila 10. nakon prve vožnje, Norvežanka Maria Therese Tviberg koja je imala čak sekundu i 73 stotinke prednosti iz prvog nastupa. Gritsch je na kraju napredovala 22 mjesta i završila osma.

Mikaela Shiffrin je prvu vožnju odradila onako kako je završavala prethodnih pet slaloma u Killingtonu, na prvom mjestu, ali je na kraju bila peta. Najbliže Shiffrin u prvom nastupu bile su Švicarska Wendy Holdener, koja je zaostala 21 stotinku i Austrijanka Katharina Liensberger sa stotinku sporijim vremenom od Švicarke. Nisu daleko od Amerikanke bile ni Slovakinja Petra Vlhova s 31 stotinkom zaostatka te Šveđanka Anna Swenn Larsson, koja je kasnila 38 stotinki, a društvo s manje od sekunde zaostatka za Shiffrin zaključila je Njemica Lena Dürr (+0.65).

Ispred Leone Popović, koja je držala 9. mjesto (+1.27), bile su još Slovenka Ana Bucik (+1.00) i Austrijanka Katharina Truppe (+1.03). Na prvih osam mjesta bile su djevojke koje su startale s brojevima od 1 do 8, a odmah do njih uspjele su doći Popović, koja je startala 14. i Norvežanka Maria Therese Tviberg, koja se na stazi koju je postavila trenerica njezine reprezentacije s brojem 24 probila do 10. mjesta (+1.45).

Djevojka s najvišim startnim brojem među prvih 15 i s daleko najmanje godina bila je Zrinka Ljutić na 14. mjestu. Naša 18-godišnjakinja imala je startni broj 25 i zaostala sekundu i 87 stotinki za Shiffrin, a pritom je imala najbrže vrijeme od svih skijašica na završnom, četvrtom sektoru staze. Popović je odlično odradila prva dva dijela staze na kojima je imala 8. i 4. vrijeme, dok je na zadnjem dijelu imala 17. vrijeme.

Senzacija veleslaloma, 16-godišnja Talijanka Lara Colturi, koja skija za Albaniju, slalom je završila i prije prvog prolaznog vremena. Od skijašica koje još nisu navršile 20 godina, osim Zrinke ljutić, drugu vožnju je izborila samo Šveđanka Hanna Aronsson Elfman, koja je prošli vikend u Leviju bila 9. i 11., a sad je prvu vožnju završila na 21. mjestu, a na kraju je bila 11.

Linker
20. travanj 2024 12:33