Zrinka Ljutić

 DAMIR KRAJAC Cropix
DUGOGODIŠNJA TRADICIJA

Mlada Zagrepčanka u opakoj konkurenciji otvara sezonu, i to u disciplini u kojoj ima juniorsku broncu

Prva vožnja na rasporedu je od 10 sati, a druga bi trebala započeti u 13.05 sati.
Piše: HinaObjavljeno: 21. listopad 2022. 21:55

U austrijskom Soeldenu, već prema dugogodišnjoj tradiciji, subotnjim veleslalomom za skijašice započet će nova sezona Svjetskog kupa u alpskom skijanju, a Hrvatsku će na prvoj utrci predstavljati Zrinka Ljutić.

Za 18-godišnju Zagrepčanku to će biti ukupno 17. start u utrkama Svjetskog kupa, a šesti u veleslalomu, disciplini u kojoj je osvojila brončano odličje na Svjetskom juniorskom prvenstvu u kanadskoj Panorami u ožujku ove godine.

Zrinka će imati startni broj 39, a za utrku je prijavljeno ukupno 68 skijašica. U dosadašnjih 16 nastupa u Svjetskom kupu dvaput je osvojila bodove, oba puta u slalomu. U siječnju ove godine je bila 26. u Kranjskoj Gori, a najbolji nastup je imala na završnici Svjetskog kupa u francuskom Meribelu u ožujku, kad je kao aktualna svjetska juniorska prvakinja osvojila sjajno peto mjesto.

U veleslalomu Ljutić nikada nije uspjela u Svjetskom kupu izboriti plasman u drugu vožnju.

Utrku u Soeldenu će otvoriti Talijanka Federica Brignone, s brojem 2 će startati Slovakinja Petra Vlhova, treća će se niz padinu spustiti aktualna osvajačica Malog veleslalomskog kristalnog globusa, Francuskinja Tessa Worley, a s brojem četiri će nastupiti aktualna ukupna pobjednica Svjetskog kupa, Amerikanka Mikaela Shiffrin.

Među prvih sedam su još Talijanka Marta Bassino, Šveđanka Sara Hector i Norvežanka Ragnhild Mowinckel.

Prva vožnja je na rasporedu od 10 sati, a druga bi trebala započeti u 13.05 sati.

U nedjelju će se u Soeldenu za prve bodove u sezoni boriti skijaši, među kojima će biti i velika hrvatska uzdanica Filip Zubčić.

Linker
27. travanj 2024 04:39