'Osmijeh sve govori', napisala je Leona uz fotografija s treninga na Mölltaler ledenjaku
 PRIVATNI ALBUM
UŽIVANJE NA SNIJEGU

Najbolja hrvatska skijašica za SN najavila: ‘Cilj mi je ući u TOP 30 u slalomu i u veleslalomu!‘

Leona Popović ovih dana u društvu Zubčića, Rodeša i Zrinke Ljutić trenira na ledenjaku Mölltaler
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 01. srpanj 2020. 18:50

Priča Leone Popović vrlo je karakteristična za skijanje. Ozljede su u nekoliko navrata prekidale i dosad poprilično ispresijecale karijeru naše 22-godišnje skijašice. Skupilo se tu i operacija koljena i puknutih kostiju (potkoljenica), ali pokazala je Leona da kad je zdrava i spremna ima kvalitetu za osvajanje bodova u Svjetskom kupu. Nakon tri “upisivanja” u kombinaciji, probila je led i u veleslalomu i prošle sezone u slalomu.


Ovih dana je vruće u Hrvatskoj, a Leona uživa na snijegu. U društvu Filipa Zubčića i Istoka Rodeša te nove članice ženske seniorske reprezentacije Zrinke Ljutić odrađuje skijaške treninge na austrijskom ledenjaku Mölltaler.

image
Leona s novom kolegicom u A reprezentaciji - Zrinkom Ljutić
CROSKI


Koliko je različito ponašanje u odnosu na vrijeme prije korone ili nema nekih posebnih ograničenja?


- Uoči odlaska je bila informacija da ćemo se morati testirati, ali nismo morali, a ovdje moramo nositi maske u vlaku i gondoli kad idemo na trening i s treninga, Austrijanci stalo upozoravaju na to, ali svi se i pridržavaju. Kad smo na stazi ne nosimo maske, bilo bi to i dosta nezgodno jer se zapušeš, zamagle ti se naočale..

.
Zubčić i Rodeš su iskoristili jedan dan i za trening brzih disciplina, ali Leona je koncentrirana na slalom i veleslalom, a tako bi trebalo biti i tijekom sezone.


- Ovdje i jesu uglavnom staze za trening tehničkih disciplina, a dečki su iskoristili priliku jer su bili ovdje i Austrijanci. Da, plan je definitivno koncentrirati se tijekom sezone na tehničke discipline, jer objektivno niti nemam mogućnosti za treninge brzih, a to je onda problem kad dođeš na kombinaciju bez da si trenirao brze discipline.


U idućoj sezoni uz nju će biti samo trener Rački, koji će obavljati i posao servisera, a najveća promjena je što više nema Ide Štimac, a u reprezentaciju je ušla mlada Zrinka Ljutić.


- Iskreno, Ida mi jako fali i iskreno iznenadila sam se što je ispala iz reprezentacije, iako sam svjesna da je korona dosta toga poremetila.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

Na skijanje i u srpnju

Njih dvije su stalno zajedno trenirale, a kakva je sad situacija sa Zrinkom Ljutić?


- Ona je na glečeru s cijelom svojom obitelji tako da oni uglavnom zajedno treniraju, ali koliko sam shvatila kasnije bismo i mi trebale češće zajedno raditi, no vidjet ćemo kako će to biti organizirano.


Ostanak na glečeru ovisit će o vremenskim uvjetima, sad iza sebe ima 10-ak dana u ‘prvoj turi’ pa malu pauzu i trenutačno broji...


- Čini mi se osmi dan, tako nešto. Plan je skijati otprilike do sredine srpnja, ali ne u komadu i najviše će ovisiti baš o uvjetima, posljednjih nekoliko dana su nam bili doista dobri.


Prošlom sezonom je uglavnom zadovoljna...


- Imala sam dobrih nastupa u Europskom kupu, osvojila bodove u slalomu u Svjetskom kupu, a nekoliko prilika za ulazak u drugu vožnju u Svjetskom kupu sam mogla i bolje iskoristiti. Uz uvjet da odradimo priprema kako treba i da ne bude ozljeda, imam realne šanse ostvariti svoje ciljeve u novoj sezoni...


A ti ciljevi su...


- Top 30.


U slalomu ili veleslalomu?


- U obje tehničke discipline. Trenutačno mi malo bolje ide slalom, ali pokazala sam da sam dobra i u veleslalomu.

Linker
23. travanj 2024 05:09