Velike promjene u ekipi našeg najboljeg skijaša

 CROSKI
VELIKE PROMJENE

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić nakon 14 godina mijenja trenera, Elias Kolega završio karijeru

Filip Zubčić je sve svoje uspjehe postigao uz trenera Marka Šumana, ali nakon 14 godina ova je suradnja završena
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 19. travanj 2022. 21:58

Osim Šumana, uz našeg najboljeg skijaša od iduće sezone više neće biti ni serviser Robert Horvat, a Elias Kolega sa samo 25 godina završava skijašku karijeru. To su definitivno najzanimljivije vijesti vezana uz objavu hrvatskih skijaških reprezentacija za iduću sezonu.

Zubčić je već dobio novog servisera Kristijana Krasnića, a ime novog trenera tek će se objaviti. Uz njega u ulozi pomoćne trenerice ostaje sestra Tamara Zubčić, a tijekom sezone im pomaže i otac Tomislav Zubčić.

Objava kraja karijere Eliasa Kolege, nažalost, nije iznenađenje, jer tako nešto se naslućivalo proteklih mjeseci u kojima je pomagao Mateju Vidoviću. Stariji brat Kolega nije se uspio u potpunosti opraviti od ozljede i stanje njegove potkoljenice nije dovoljno dobro za podnošenje napora natjecateljskog skijanja po ledenim i grbavim terenima.

U sezoni 2022/2023. u sastavu reprezentacija su 2 skijašice i 5 skijaša. Žensku A reprezentaciju činit će kao i u prethodnoj sezoni Leona Popović i Zrinka Ljutić, mušku A reprezentaciju, također kao i u prethodnoj sezoni Filip Zubčić, Istok Rodeš, Matej Vidović i Samuel Kolega, a Tvrtko Ljutić je u B reprezentaciji.

Hrvatski skijaški savez je objavio i kako je "osnovni cilj u novom četverogodišnjem olimpijskom ciklusu 2022-2026. dati što bolju logističku i trenersku potporu prvenstveno natjecateljima koji nastupaju u Svjetskom kupu kako bi im se omogućio daljnji napredak prema samom svjetskom vrhu te osvajanje jedne medalje na Zimskim olimpijskim igrama u Milanu-Cortini 2026., a u nadolazećoj sezoni osvajanje postolja na utrkama Svjetskog kupa te osvajanje jedne medalje na Svjetskom prvenstvu u Courchevelu i Meribelu 2023."

Linker
25. travanj 2024 10:49