Lucas Braathen tijekom intervjua za Eurosport u Kitzbühelu

 EUROSPORT
U SREDIŠTU ZANIMANJA

Najosebujniji skijaš jednim je potezom podgrijao priče o povratku: ‘Prvenstveno želim raditi ono što me čini sretnim‘

Lucas Braathen bio je gost u Kitzbühelu, a njegovi suparnici su uvjereni da neće ostati u mirovini
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 25. siječanj 2024. 23:39

Kad je Lucas Braathen uoči prve utrke sezone u Söldenu objavio da odlazi iz skijanja izazvao je "lavinu žaljenja" jer on nije samo sjajan skijaš nego i vrlo zanimljiva i osebujna osoba. Ali bilo je i puno onih koji su odmah tvrdili - vratit će se. Poput Marca Odermatta koji je rekao "neću se uopće iznenaditi ako će iduće sezone nastupati pod zastavom Brazila, njima sigurno neće smetati s kim ima sponzorske ugovore".

Braathenova mama je, naime, Brazilka pa on ima i brazilsko državljanstvo, a iz skijanja se povukao zbog sukoba s Norveškim skijaškim savezom oko marketinških i sponzorskih prava.

Ovih dana se priča o njegovom povratku ponovo podgrijala...

- Znam da je u posljednjih nekoliko tjedana Lucas odradio neke treninge s Grkom AJ Ginnisom i Britancem Charliejem Raposom. Da sam ja završio karijeru, sigurno ne bih trenirao tri mjeseca kasnije na postavljenoj stazi. I ne mislim da Braathen trenira iz zabave. Kladio bih se da će se ponovno utrkivati sljedeće zime - izjavio je Daniel Yule za Blick.

image

Mladoženja i mlada - Braathen i Neureuther

FELIX NEUREUTHER INSTAGRAM

Švicarci prenose i mišljenje AJ Ginnisa koji vjeruje da bi Yule dobio okladu...

- Trenirao sam s njim prije slaloma u Madonni, ostavio je na mene vrlo snažan dojam i bio je jako motiviran tako da sam uvjeren da će se Lucas ponovo natjecati sljedeće sezone.

Braathen je prošli tjedan bio gost u Kitzbühelu gdje je jednu večer bio DJ u BeyondKitz Clubu, iskoristio je i priliku da se "rekreativno" spusti niz Streif i naravno, uživo je pratio sve utrke.

Novinarka Eurosporta napravila je intervju s njim u ciljnoj areni u kojem logično jedno od pitanja bilo vezano uz mogući povratak, ali Braathen je ostao neodređen...

- Prvenstveno želim raditi ono što me čini sretnim, bio to neki novi, kreativan posao ili skijanje. Otvoren sam oko toga u kojem će se smjeru moj život nastaviti, vidjet ćemo.

Vrlo brzo nakon što je objavio povlačenje iz skijanja saznalo se kako će nastaviti suradnju s Atomicom na razvoju skija, pa su tako prije nekoliko dana predstavljene i ekskluzivne "Braathenove skije", a proizvedeno je samo 50 pari. Ostao je i "maneken" Red Bulla s kojim također radi posebne projekte, Oakleya... Uostalom i spomenuti intervju u ciljnoj areni u Kitzbühelu dao je držeći upravo tu ekskluzivnu Atomicovu skiju koju "potpisuje" i s kapom Red Bulla na glavi.

Premda se to može gledati kroz perspektivu "njegovih novih projekata", većina njegovih suparnika će u činjenici da je ostao čvrsto vezan uz skijaški svijet vidjeti isto što i Yule i Ginnis - skorašnji povratak.

‘Vjenčali se‘ Braathen i Neureuther

Felix Neureuther je nakon objave Braathenovog odlaska iz skijanja zbog sukoba s nacionalnim savezom bio autor duhovite objave na društvenim mrežama u kojoj je napisao "vjenčaj se sa mnom i skijaj za Njemačku, moja supruga neće imati ništa protiv".

Norvežanin je naravno prihvatio zafrkanciju i rekao "da", a tijekom utrka u Kitzbühelu odrađeno je "vjenčanje" s kojeg je Neureuther podijelio "ekskluzivnu fotografiju".

Linker
05. svibanj 2024 21:24