Leona Popović

 MATEJ DRUZNIK Cropix
NIJE TOLIKO STRAŠNO

Nakon dva nova pregleda konačno su stigle i dobre vijesti: Leoni Popović ipak nije potrebna operacija koljena

Hrvatska skijašića već je 2018. godine dvaput operirala prednji križni ligament lijevog koljena
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 29. ožujak 2024. 12:04

Nedavno završena sezona Svjetskog kupa u skijanju bila je vrlo ružna što se tiče ozljeda. Popis ozlijeđenih prešao je brojku 30, a većina ozljeda je bila takva da ćemo nastradale vidjeti tek iduće zime. Najviše je onih kojima je stradao prednji križni ligament koljena, a nakon pada u posljednjem slalomu sezone u Saalbachu postojao je veliki straha da ćemo na tu listu morati dodati i ime Leone Popović.

Srećom, naša 26-godišnjakinja je kao i prilikom pada u Kranjskoj Gori početkom siječnja prošla bez teže ozljede i nikakav zahvat na njezinom lijevom koljenu nije potreban. Podsjećamo, već je dvaput operirala prednji križni ligament tog koljena 2018. godine.

"Leona Popović je napravila dva nova pregleda koljena, jedan kod prof. dr. Christiana Finka u klinici u austrijskom Innsbrucku, koji joj je operirao koljeno 2018. te drugi kod prof. dr. sc. Damira Hudetza u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina, službenoj liječničkoj ustanovi Hrvatskog skijaškog saveza. Na oba pregleda ustanovljeno je da je Leonino koljeno klinički stabilno te da joj nije potreban operativni zahvat i da će se ozljeda liječiti konzervativno. Leona će imati četiri tjedna pauze od snježnih aktivnosti te će se u tom periodu obaviti rehabilitaciju i raditi kondicijske pripreme i jačanje mišića, a njezin povratak na snijeg očekuje se krajem travnja", piše u priopćenju koje je objavio Hrvatski skijaški savez u petak.

Linker
24. travanj 2024 14:01