Prvaci Hrvatske u slalomu - Samuel Kolega i Leona Popović

 CROSKI
OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE

Nakon Ljutić i Rodeša u veleslalomu, Leona Popović i Samuel Kolega postali su prvaci Hrvatske u slalomu

U četvrtak su se naslovima u slalomu okitili Leona Popović i Samuel Kolega
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 24. ožujak 2022. 17:50

Nakon što su u srijedu Zrinka Ljutić i Istok Rodeš postali prvaci Hrvatske u veleslalomu, u četvrtak su se naslovima u slalomu okitili Leona Popović i Samuel Kolega.

U ženskom slalomu za Otvoreno PH nastupilo je samo 8 skijašica od čega 7 hrvatskih i dvije Slovenke, a samo ih je pet završilo obje vožnje. Leona Popović je pobijedila s vremenom 2:00.67 ispred Anje Oplotnik iz Slovenije (+1.20) i Andree Komšić (+3.94), a četvrta u utrci i treća u PH bila je Tili Grgurić (+12.22). Zrinka Ljutić nije završila prvu vožnju.

U muškoj utrci je nastupilo 15 skijaša od čega 12 naših, dva Austrijanca i jedan skijaš iz BiH, a devet ih je završilo utrku. Samuel Kolega je došao do naslova s najbržim vremenima obje vožnje. U prvoj je imao 6 stotinki bolje vrijeme od Mateja Vidovića, a Istok Rodeš i Tvrtko Ljutić su bili među pet skijaša koji nisu završili vožnju. U konačnici je Kolega došao do naslova s vremenom 1:55.07 ispred Filipa Krote (+3.02) i Karla Filipeca (+10.46), a Vidović je bio četvrti (+11.68).

Stazu prve vožnje postavio je Goran Rački, trener Leone Popović, a druge vožnje Ante Kostelić. Filip Zubčić nije ove godine nastupao na PH.

Linker
18. travanj 2024 13:24