FABRICE COFFRINI Afp
BORBA S VREMENOM

Nastavak problema: Skijaše u Val Gardeni zaustavilo previše snijega

Otkazan drugi službeni trening na Saslongu uoči prvog muškog spusta ove sezone
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 13. prosinac 2023. 13:48

Skijaši nastavljaju svoju utakmicu s nepovoljnim vremenskim uvjetima, a za sada je priroda u uvjerljivom vodstvu. U utorak je u Val Gardeni održan prvi službeni trening spusta uoči tri brze utrke zakazane za kraj ovog tjedna, ali u srijedu skijaši nisu mogli na Saslong stazu.

Snijeg koji je padao tijekom noći i nepovoljna vremenska prognoza za prijepodnevne sate u srijedu prisilili su FIS i talijanske organizatore utrke na otkaz drugog službenog treninga. Za razliku od početka prošle sezone kad je problem bio nedostatak snijega i pretoplo vrijeme, ove godine velike probleme stvara previše snježnih padalina uoči ili na dane utrka.

Dobra je vijest da vremenska prognoza za utrke - u četvrtak spust koji je zamjena za jednu od dvije otkazane utrke Zermatt-Cervinia, u petak super G i u subotu spust - povoljna. Ako se ostvari...

Ostaje za vidjeti kako će organizatori pripremiti čuveni Saslong nakon što im je novi snijeg zadao veliki dodatni posao, a nakon prvog treninga skijaši su se žalili na preopasne skokove.

Inače, na tom prvom i jedinom treningu najbrži je bio Amerikanac Jared Goldberg (2:02.19) ispred Aleksandera Aamodta Kildea, koji je bio 25 stotinki sporiji. Marco Odermatt je imao 7. vrijeme (+0.77), a Marco Schwarz 12. (+1.21).

Ako se uspije održati spust u četvrtak bit će to prva brza utrka za skijaše ove sezone i ukupno tek treća uz čak sedam otkaza do sada.

Linker
17. lipanj 2024 05:32