Ovako je u subotu izgledala ciljna arena u Garmischu

 KERSTIN JOENSSON Afp
PROBLEMI U SKIJANJU

Nastavljaju se otkazi u Svjetskom kupu, otpale još dvije utrke. Na stazu su se žalili i skijaši

U Garmisch-Partenkirchenu se zbog nepovoljnih uvjeta neće voziti ženski spust i super-G
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 29. siječanj 2024. 15:42

Početak Svjetskog kupa ove sezone obilježili su otkazi utrka zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, sredinu sezone brojni teški padovi ozljede, a sad je FIS ponovo u problemu i s otkazima.

Dva muška spusta u Chamonixu, koja su se trebala održati ovaj tjedan, otkazana su zbog previsokih temperatura koje su onemogućile pripremu staze, a u ponedjeljak je FIS objavio da su otkazani i ženski spust i super-G u Garmisch-Partenkirchenu.

Skijašice su u ovo njemačko skijalište trebale doći nakon skijaša koji su protekli vikend ovdje vozili dva super-G-a, ali "zbog visokih temperatura i posljedično nepovoljnih snježnih uvjeta utrke su iz sigurnosnih razloga otkazane". Skijaši su se u Garmischu u subotu žalili na premekanu stazu, hladna noć sa subote na nedjelju popravila je situaciju, ali tu priča završava.

image
KERSTIN JOENSSON Afp

FIS nije uspio pronaći zamjene ni za brze utrke u Chamonixu, ni za ženske u Garmischu i lako je moguće da će skijaši do kraja sezone skijati još samo dva spusta - u Kvitfjellu i na završnici u Saalbachu. Doduše, spominje se mogućnost dodavanja jedne utrke u Kvitfjellu gdje su 17. i 18. veljače predviđeni spust i super G.

Od originalno predviđenih 13 muških spustova otpalo ih je šest - dva Zermatt-Cervinia, potom dva u Beaver Creeku i dva u Chamonixu, a u međuvremenu su nadoknađena dva - u Val Gardeni jedan iz Zermatta i u Wengenu jedan iz Beaver Creeka.

Linker
28. travanj 2024 02:52