Zrinka Ljutić

 IGOR KUPLJENIK
VELESLALOM U SÖLDENU

Neugodno iznenađenje za Ljutić, ali i skijašku kraljicu: Hrvatica pokvarila rezultat, Shiffrin ostala bez postolja

Skijaška sezona otvorena je dramatičnom utrkom u kojoj smo vidjeli neočekivani ishod.
Piše: Niko Matičević, HinaObjavljeno: 26. listopad 2024. 14:37

Sölden, veleslalom (Ž)

Druga vožnja: 13.30

Trenutni redoslijed

1. F. Brignone (ITA) 2:16,05

2. A. Robinson (NZL) + 0,17

3. Scheib (AUT) + 1,08

...

18. Z. Ljutić (HRV) + 2,84


Poredak nakon prve vožnje

1. M. Shiffrin (SAD) 1:05,82

2. A. Robinson (NZL) + 0,22

3. F. Brignone (ITA) + 0,40

4. T. L. Stjernesund (NOR) + 0,69

5. M. Bassino (ITA) + 0,90

...

9. Z. Ljutić (HRV) + 1,85


Talijanka Federica Brignone pobijedila je u veleslalomu, prvoj utrci nove sezone Svjetskog skijaškog kupa, u Sőldenu, dok je hrvatska skijašica Zrinka Ljutić zauzela 18. mjesto

Brignone je slavila s vremenom 2:16.05, druga je bila Novozelanđanka Alice Robinson sa 17 stotinki sporijim vremenom (2:16.22), dok je treće mjesto zauzela Austrijka Julia Scheib s 1.08 sekunde zaostatka za pobjednicom (2:17.13).

Ljutić, koja je u prvoj vožnji bila deveta, drugu je vožnju odvozila nešto lošije i zauzela je 18. mjesto sa 2,84 sekunde zaostatka za Brignone (2;18.89).

Ameriknaka Mikaela Shiffrin, koja je nakon prve vožnje bila prva, bila je peta na kraju s vremenom 2:17.26. Prošlogodišnja pobjednica Svjetskog kupa Švicarka Lara Gut Behrami nije danas nastupila zbog bolesti.

KRAJ UTRKE


Tko bi se ovom mogao nadati nakon prve vožnje? Shiffrin je odradila groznu drugu vožnju i tako ostala bez postolja. To je najbolje iskoristila Brignone, koja je stigla do pobjede. Robinson je ostala na drugom mjestu, dok je priča dana domaća predstavnica Scheib, koja je sjajnom drugom vožnjom stigla do trećeg mjesta. Naša Zrinka Ljutić završila je na 18. mjestu.

Shiffrin je odradila drugu vožnju daleko ispod svoje razine i u cilj ušla na tek petom mjestu sa sekundom i 21 stotinki zaostatka. Federica Brignone sezonu otvara 13. pobjedom u karijeri.

Alice Robinson nije uspjela stići ispred Brignone. Zaostala je samo 17 stotinki. Ostala je još samo Mikaela Shiffrin.

Brignone je ta koja je preuzela vodstvo. Prednost od dvije sekunde je bila dovoljna i sa sekundom i osam sekundi dolazi na vrh.

Thea Louise Stjernesund je doskijala do trećeg mjesta sa zaostatkom od 30 sekundi. Slijede nastupi tri najbolje skijašice.

Talijanki Marti Bassino ni sekunda i 51 stotinka prednosti nije bila dovoljna za preuzeti vodstvo. Ostale su još samo četiri skijašice koje će probati "skinuti" Scheib.

Austrijanka Scheib je neuhvatljiva za konkurenciju. Ostalo je još samo šest skijašica.

Nažalost, Zrinka nije odradila dobru drugu vožnju. U cilj je ušla s velikim zaostatkom od 1,76 što je dovoljno za deseto mjesto.

Već neko vrijeme nismo vidjeli promjenu na vrhu. Nadamo se da će se to sada promijeniti jer iduća sa starta kreće naša Zrinka Ljutić. Sretno Zrinka!

Austrijanka Julia Scheib je preuzela vodstvo na oduševljenje domaće publike. U cilj je ušla s tri stotinke prednosti.

Prvih 15 skijašica je odradilo drugu vožnju. Utrka je za sada u znaku Amerikanki koje briljiraju. Ispred naše Zrinke Ljutić je još pet skijašica.

Nova promjena na vrhu. Amerikanka Katie Hensen je 'skinula' sunarodnjakinju s prednosti od 32 stotinke. Sa startnim brojem 47 je najveće iznenađenje današnje utrke.

Clara Direz izgurala je Talijanku Zenere s trećeg mjesta.

Albanka Lara Colturi doskijala je do druge pozicije. Zaostatak za vodećom je 76 stotinki.

Sjajna vožnja Amerikanke Nine O'Brien! S čak sekundom i 73 stotinke preuzela je vodstvo. Ovom vožnjom će zasigurno dobrano popraviti svoj plasman.

Nakon nekog vremena promjena na vodstvu. Talijanka Asja Zenere je s tri stotinke prednosti ispred Bucik preuzela vodeću poziciju.

Estele Alphand iz Švedske je u cilj ušla kao druga. Zaostatak za Slovenkom je 51 stotinka.

Slovenka Ana Bucik Jogan je sjajnom vožnjom preuzela vodstvo. U cilj je ušla sa 73 stotinke prednosti.

Fabiana Dorigo otvorila je drugu vožnju. U cilj je ušla s vremenom 2:19,97.

Zrinka Ljutić drži odlično deveto mjesto nakon prve veleslalomske vožnje u austrijskom Söldenu. Za vodećom Mikaelom Shiffrin zaostaje sekundu i 85 stotinki te s dobrom drugom vožnjom može dodatno popraviti rezultat. Druga nakon prve vožnje je Novozelanđanka Alice Robinson, dok je Federica Brignone na trećem mjestu.

Linker
26. listopad 2024 14:37