ANDREAS SOLARO Afp
ZUBČIĆ NAKON SREBRA

‘Nije moglo biti bolje jer nisam ni previše očekivao danas od paralela, nismo to baš ni trenirali...‘

‘Znao da je sve moguće na trci. Kvalifikacije su tu da se kvalificiraš, a trka je da ‘razvališ‘
Piše: SN, HinaObjavljeno: 16. veljača 2021. 17:38

Srebrna medalja Filipa Zubčića u paralelnom veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u Cortini d'Ampezzo ukupno je deseta medalja za hrvatsko skijanje na svjetskim prvenstvima.

Nakon sjajnog uspjeha oglasio se hrvatski skijaš.

"Stvarno smo jako lijepo otvorili ovo Svjetsko prvenstvo. Iskreno, nije moglo biti bolje jer nisam ni previše očekivao danas od paralela, pošto nismo previše to ni trenirali niti dali previše pažnje toj utrci. Međutim, odlično sam odradio, kvalifikacije možda malo slabije, i evo, stvarno sam jako sretan, ponosan na sebe i na cijelu moju ekipu", rekao je Zubčić, prenosi HRT.

image
FABRICE COFFRINI Afp

Ujedno je to prva medalja za hrvatsko skijanje nakon kombinacijskog srebra Ivice Kostelića u Schladmingu 2013. godine.

Janica Kostelić je osvojila pet zlatnih medalja, Ivica Kostelić ima zlato, srebro i broncu, dok je Natko Zrnčić-Dim osvojiio broncu.

image
FABRICE COFFRINI Afp

Na listu hrvatskih osvajača sada se upisao i Zubčić srebrom iz Cortini d'Ampezzo.

Hrvatska sada ima šest zlata, dva srebra i dvije bronce.

image
FABRICE COFFRINI Afp

Na putu do finala Zubčić je pobijedio Nijemca Stefana Luitza, Amerikanca Rivera Radamusa, te Švicarca Loica Meillarda, da bi u finalu izgubio od Francuza Mathieua Faivrea.

"Odmah sam zaboravio te kvalifikacije, stvarno sam bio ljut kako sam tamo odskijao, ali sam znao da je sve moguće na trci jer zato i jesu kvalifikacije tu, da se kvalificiraš, a trka je da 'razvališ'. I evo, to sam uspio, možda malo slabija vožnja u toj finalnoj rundi, međutim, medalja je medalja", zaključio je Zubčić.

Linker
12. kolovoz 2022 22:51