Istok Rodeš

 Severin Aichbauer/afp/profimedia
SLALOM U ASPENU

Noël u vodstvu, vrlo dobar nastup Rodeša, dvojicu Hrvata razdvojilo 10 stotinki

Filip Zubčić plasirao se u drugu vožnju kao 30., sa samo 10 stotinki boljim vremenom od Vidovića
Piše: HinaObjavljeno: 03. ožujak 2024. 19:36

Istok Rodeš ostvario je najbolji plasman od četvorice hrvatskih predstavnika u prvoj vožnji slaloma za Svjetski kup u američkom Aspenu, osvojivši 16. mjesto sa zaostatkom od 2.30 sekundi za Francuzom Clementom Noëlom koji je postavio najbolje vrijeme (52.39 sekundi).

Rodešu se u drugoj vožnji pridružio i najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić, koji je za Noëlom zaostao čak 3.52 sekunde, što je bio 30. rezultat prve vožnje. Odmah iza Zubčića, s deset stotinki lošijim rezultatom, plasirao se Matej Vidović. Samuel Kolega nije uspio doći ni do prvog prolaznog vremena, jer je pregazio jedna vrata.

Start prve vožnje bio je odgođen za sat vremena, jer je tijekom noći u Aspenu napadala veća količina novog snijega, koji su organizatori morali ukloniti. Snijeg je nastavio padati i tijekom prve vožnje, što je otežalo posao skijašima s višim startnim brojevima.

Noël je to iskoristio za stvaranje velike prednosti. U prvoj vožnji mu se na manje od jedne sekunde približio samo Švicarac Loic Meillard, koji je zaostao za 27 stotinki. Zaostatak trećeplasiranog Norvežanina Henrika Kristoffersena je 1.07 sekundi, a četiri stotinke sporiji (+1.11) bio je njegov sunarodnjak Alexander Steen Olsen. Peti je Britanac Dave Ryding (+1.28).

Start druge vožnje predviđen je za 21 sat po srednjoeuropskom vremenu.

Linker
20. svibanj 2024 17:32