Do sada je ove sezone vožen samo veleslalom u Soeldenu

 JOHANN GRODER Afp
PRETOPLO VRIJEME

Novi problemi za skijaše - od šest utrka održana samo jedna, čeka se novo otkazivanje

Jedina utrka koje se do sada vozila je veleslalom za skijaše u Soeldenu.
Piše: HinaObjavljeno: 04. studeni 2022. 13:30

Konačna odluka o održavanju paralelnih utrka za Svjetski kup u alpskom skijanju, koje su na rasporedu 12. studenoga u austrijskom skijalištu Lech/Zuers, bit će donijeta u nedjelju kad će biti provedena konačna sniježna kontrola.

Takav je dogovor postignut u petak između predstavnika Međunarodne skijaške federacije (FIS), Austrijskog skijaškog saveza i lokalnih organizatora, kojima je neuobičajeno toplo vrijeme za ovo doba godine pokvarilo izglede za održavanje utrke, ali se još uvijek nadaju da će im uz povoljnije uvjete ostati dovoljno vremena za popravke na stazi.

"Sadašnja vremenska situacija nas čini umjerenim optimistima", izjavio je Rupert Steger, voditelj odjela za organizaciju natjecanja pri Austrijskom skijaškom savezu.

Iz FIS-a su poručili da u slučaju otkazivanja natjecanja neće tražiti zamjenski termin.

Nova sezona Svjetskog kupa u alpskom skijanju obilježena je otkazivanjem natjecanja. Od predviđenih šest utrka do sada je održana samo jedna, veleslalom za skijaše u Soeldenu, gdje je trebao biti održan i veleslalom za skijašice, ali je otkazan.

Zbog nemogućnosti pripreme staze koja bi jamčila sigurnost natjecatelja, otkazana su i po dva spusta u obje konkurencije, koji su trebali biti održani na talijansko-švicarskoj granici, ispod vrha Matterhorn.

Linker
20. travanj 2024 09:07