MARCO BERTORELLO Afp
Superveleslalom

Novo slavlje za vodećeg skijaša Svjetskog kupa, Odermatt upisao 10. pobjedu u karijeri

Za 23 stotinke nadmašio je Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea koji nije uspio izjednačiti rekord
Piše: HinaObjavljeno: 13. siječanj 2022. 14:57

Vodeći skijaš Svjetskog kupa Švicarac Marco Odermatt u četvrtak je ostvario svoju desetu pobjedu u karijeri, a šestu u ovoj sezoni, slavljem pred domaćim navijačima u superveleslalomu održanom na legendarnoj stazi Lauberhorn u Wengenu.

Odermattu je za svladavanje 2682 metra i 46 vrata bila potrebna jedna minuta i 29 sekundi, čime je za 23 stotinke nadmašio Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea koji je nakon tri uzastopne superveleslalomske pobjede (Beaver Creek, Val Gardena, Bormio) osvojio drugo mjesto i tako nije uspio izjednačiti rekord u ovoj disciplini, koji s četiri trijumfa zaredom u utrkama Svjetskog kupa drže Hermann Maier i Aksel Lund Svindal.

Najboljem dvojcu se u Wengenu na postolju pridružio Austrijanac Matthias Mayer koji je za pobjednikom zaostao za 58 stotinki.

Odermatt je pobjedom povećao prednost u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa pred Aleksanderom Aamodtom Kildeom na 396 bodova, a smanjio zaostatak za Norvežaninom u redoslijedu za superveleslalomski Mali kristalni globus na 61 bod.

Linker
19. travanj 2024 02:19