VLADIMIR SIMICEK Afp
USPJEH KARIJERE

Oduševljena Zrinka: ‘Vrijedilo je svakog ispadanja‘. Shiffrin je hvali: ‘Uzela mi je svu energiju‘

Ljutić sve više dokazuje da će se upisati na listu pobjednica na kojoj hrvatskog ženskog skijanja nema 18 godina
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 21. siječanj 2024. 14:52

Zizi Top vikend. Tako bi se u tri riječi mogao opisati vikend Zrinke Ljutić u Jasni. Najbolji vikend u karijeri u Svjetskom kupu. "Fantastická Ljutičová", dodatak je slovačkih medija nakon što je u nedjelju zauzela drugo mjesto u slalomu. Brža je bila jedino najbolja svih vremena Mikaela Shiffrin (+0.14), Amerikanki je to bila 95. pobjeda u karijeri, 58. u slalomu, 150. put je bila na postolju.

Ostatak konkurencije je "porokala" baš u stilu američke rock grupe s čijim imenom dijeli svoj nadimak. Treće mjesto zauzela je Šveđanka Anna Swenn Larsson (+0.81).

Zrinka Zizi Ljutić se u Jasni drugi put popela na pobjedničko postolje, za jedno mjesto popravila najbolji plasman u karijeri. Nekih 24 sata nakon što je ostvarila i svoj najbolji rezultat u veleslalomu - četvrto mjesto. Ukupno 130 bodova za redoslijed Svjetskog kupa u kojem je sada na 11. mjestu s 338 bodova. Nedjeljni rezultat ima još dodatnih vrijednosti. I u prvoj vožnji je imala drugo vrijeme, izdržala je pritisak koji se morao javiti nakon što prethodna četiri slaloma nije završila te je ostajala bez plasmana.

image
VLADIMIR SIMICEK Afp

- Presretna sam i time što sam u drugoj vožnji skijala bolje nego u prvoj. Ponosna sam na to kako sam iskontrolirala pritisak u toj drugoj vožnji. Prvi put sam osjetila kako je to biti jako blizu pobjede, 14 stotinki je stvarno malena razlika. Bilo je napeto i definitivno je vrijedilo svakog mog ispadanja u prethodnim utrkama - pričala je Ljutić.

- Još mi nije došlo do glave što se dogodilo, ali doći će, ne brinem se.

Zagrepčanka koja će sljedećeg tjedna proslaviti 20. rođendan (26. 1. 2004.) pokazala je zrelost netipičnu za svoje mlade godine. Sve više dokazuje da će se jednog dana upisati na listu pobjednica utrke Svjetskog kupa na kojoj hrvatskog ženskog skijanja nema već 18 godina. Možda i prije nego što mnogi misle.

image
VLADIMIR SIMICEK Afp

Na posljednjem prolaznom vremena tijekom druge vožnje Shiffrin je imala samo dvije stotinke prednosti nad Ljutić.

- Znala sam da je Zrinka fantastično skijala i morala sam pritiskati. Potrošila sam svu energiju koju sam imala - komentirala je Amerikanka i "usput" hvalila Hrvaticu.

I Ljutić se osvrnula na pohvale vodeće skijašice Svjetskog kupa i njihov kratki međusobni razgovor.

- Lijepo je bilo čuti njene pohvale i čestitke. Bila je otvorena, iskrena, baš lijepo…

Sljedeći veleslalom Svjetskog kupa je 30. siječnja u Kronplatzu, a slalom 11. veljače u Soldeuu. Leona Popović koja je također ove sezone ostvarila jedan plasman na drugo mjesto, drugi put zaredom nije završila prvu vožnju slaloma.

Linker
03. svibanj 2024 12:22