BORIS KOVAČEV/CROPIX
BUDUĆNOST SNJEŽNE KRALJICE

Pavlek otkrio: ‘Sljeme je vraćeno u kalendar Svjetskog kupa, ali utrka ovisi o jednoj stvari‘

Ako se nastavi ovim tempom, sumnjam da ima šanse da se žičara dovrši za sezonu 2025./26.
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 21. listopad 2024. 15:44

U Söldenu u subotu počinje nova sezona Svjetskog skijaškog kupa. Snježne kraljice ni ove sezone nema u kalendaru, a hoće li je biti ubuduće, ovisi prvenstveno o izgradnji nove žičare na sljemenskom Crvenom spustu, budući da je stara stradala u lanjskoj oluji.

- Krajem srpnja raspisan je natječaj, krajem kolovoza je završen i još uvijek se čeka odabir izvođača. Na žalost, sve ide jako sporo i dok ne krenu radovi, možemo samo čekati - rekao je u najavi nove sezone direktor hrvatskih alpskih reprezentacija Vedran Pavlek.

Otkrio je da su prošli mjesec u Zürichu bili sastanci FIS-a na kojima su predstavljene skice kalendara za iduće dvije sezone.

- U njima su i sljemenske utrke i to u za nas povoljnijem terminu, krajem siječnja, a hoće li se i održati, ovisi o žičari koja nije bitna samo za utrku, nego i za pripreme natjecatelja, skijaških klubova i ono što je najvažnije, za skijanje građana. Ako se nastavi ovim tempom, sumnjam da ima šanse da se žičara dovrši za sezonu 2025./26. - rekao je Pavlek.

Linker
21. listopad 2024 15:44