Vedran Pavlek

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
IZGUBLJENA BITKA

Pavlek vidno pogođen nakon sljemenske drame: ‘Gledam ljude, ne znaju da li plaču ili šta da rade‘

‘Odluka FIS-a je bila da se popravlja s vodom i soli, e sad, je li to još više pojelo snijeg...‘
Piše: SNObjavljeno: 06. siječanj 2022. 14:55

Muški slalom za Svjetski kup na zagrebačkom Sljemenu koji se trebao održati u četvrtak je otkazan zbog loših uvjeta na stazi. Utrka je startala i prvu vožnju odvozilo je 19 skijaša, ali nakon toga je odlučeno da su uvjeti takvi da ne dozvoljavaju nastavak utrke.

Utrka se prvotno trebala održati u srijedu, ali zbog stanja snježne podloge u donjem dijelu staze bila je na pragu otkaza. No, organizatori, na čelu sa direktorom utrke Vedranom Pavlekom, uspjeli su odgoditi utrku za četvrtak. No, ni u četvrtak nije bilo sreće.

"Izgledalo je ujutro jako dobro, čistili smo sve po dogovoru. Čistili smo tu liniju i na pregledima je sve bilo dobro, vodila se diskusija treba li nešto dodatno raditi. Podloga je bila dobra, odluka FIS-a je bila da se popravlja s vodom i soli, e sad, je li to još više pojelo snijeg... Da smo sve zadržali otpočetka, imali bi dobru utrku. Mi smo sve pokušali, plan B i C, više od toga nema, ja sam ponosan na sve koji su ostali ovdje i pomogli. Nije ni prva niti zadnja utrka koja se otkazala, to je jedna relanost Svjetskog kupa", rekao je Vedran Pavlek direktor utrke.

Je li se mogla jučer održati utrka?

"Bilo je bolje da se danas održala, izgledalo je sve dobro, o svemu tome mi premalo odlučujemo, odlučuje FIS-ov žiri, premalo se nas pita. Počinju pripmreme za iduću sezonu, treba gledati pozitivno. Gledam ljude po stazi, ne znaju da li da plaču, ili što da rade".

Linker
10. prosinac 2023 20:26