RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
NASTAVAK DRAME

Pljušte kritike na račun Sljemena! Pavlek je sve naljutio, bit će i posljedica: ‘Bio je jako agresivan‘

Neprihvatljive su stvari koje su se događale u Zagrebu - rekao je direktor Svjetskog kupa
Piše: Vladimir Zrinjski/JLObjavljeno: 08. siječanj 2022. 15:16

U skijaškom svijetu ne stišavaju se reakcije na događaje na Sljemenu, gdje je muški slalom otkazan zbog lošeg stanja staze. Markus Waldner, direktor Svjetskog kupa za skijaše, poručio je da je Vedran Pavlek bio "vrlo agresivan" u inzistiranju da se utrka održi te najavio moguće posljedice.

- Neprihvatljive su stvari koje su se događale u Zagrebu. Inače sam ja šef utrka, ali tamo me mijenjao Emmanuel Couder čija je riječ trebala biti zadnja. Igru je, međutim, preuzeo naš prijatelj Pavlek. To nije bilo u redu - rekao je Waldner za ÖRF.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Istaknuo je da se FIS "uvijek bori za svaku utrku", ali da se sljemenska nije mogla održati, što je postalo jasno nakon inspekcije staze. Novinar ga je zatim upitao zašto se Couderova odluka o otkazivanju utrke u četvrtak, prije nego se 19 skijaša spustilo stazom, nije poštivala.

- To je dobro pitanje. Neprihvatljivo je što je direktor utrke (Pavlek, nap. a.) počeo zvati okolo i stvarati pritisak. Ja sam bio u Adelbodenu i htio sam telefonski otkazati utrku, ali tada je već bilo prekasno.

image
CROPIX

Pogotovo za Victora Muffata-Jeandeta, koji je, podsjetimo, na Sljemenu slomio gležanj i neće vidjeti Olimpijske igre.

Waldner je naglasio "da kompromisa ne smije biti" te najavio će FIS sljedeći tjedan raspravljati o događajima u Zagrebu i "razmotriti moguće posljedice".

- Tako se ne voze utrke Svjetskog kupa. To nije dobra reklama za naš sport - zaključio je.

Izgleda da je Vedran Pavlek jako naljutio cijeli vrh Svjetske skijaške federacije.

Linker
08. siječanj 2022 15:16