GORAN MEHKEK Cropix
‘NE VJEURJEM DOK NE VIDIM‘

Pljušte reakcije na Hirscherov povratak skijanju: Jedan od najboljih u povijesti ima i skriveni motiv?!

Austrijanci ne osuđuju njegovu odluku i potez, jedine kritike idu na adresu Saveza
Piše: SNObjavljeno: 24. travanj 2024. 12:09

Kao grom iz vedra neba stigla je vijest da se skijanju vraća jedan od najveći svih vremena, ako ne i najveći - Marcel Hirscher.

Dobro, možda ne baš kao iz vedra neba budući da su pojedini austrijski mediji zadnjih dana pisali o njegovom potencijalnom povratku, no rijetki su vjerovali u to dok se nije pojavila službena vijest.

Iznenađeni su svi, ali šokirani su samo - Austrijanci. Jer Hirscher neće voziti za svoju državu, pod čijom je zastavom osvojio osam uzastopnih velikih kristalnih globusa i tri olimpijska odličja (dva zlata i srebro), već rodnu domovinu svoje majke Sylvije, Nizozemsku.

Ipak, Austrijanci ne osuđuju njegovu odluku i potez, štoviše jedine kritike koje imaju upućene su austrijskom skijaškom savezu.

"Austrijski savez trebao je uključiti njegov brend u svoju službenu opremu. Jer Marcel sigurno i dalje skija bolje od nekih drugih austrijskih skijaša."

"Zašto ga niste nagovorili da skija za nas?"

Zanimljivo, mnogi povratak Hirschera povezuju s njegovim brendom skija "Van Deer", koje je na tržište plasirao u partnerstvu s Red Bullom.

"Ne vjerujem dok ga ne vidim na snijegu. Ovo je već najbolja reklama za njegovu tvrtku."

"Kako čujemo, prodaja skija mu ne ide baš najbolji, čuli smo da mu trebaju prihodi od oglašavanja, ali diskutabilno je ima li u tome istine."

Najviše komentara, jasno, je onih pozitivnih. Ipak se radi o legendi.

"Sve najbolje mu želim, sad može sam testirati svoje skije. Jedva čekam ga vidjeti na utrci."

"Prvo sam mislio da je ovo vijest od 1. travnja. Jedino što mogu reći je ‘wow‘ I da. Ima smisla. Ne uzima mjesto nikome iz austrijske reprezentacije, a u nizozemskoj neće imati baš nikakvog pritiska."

"Loše za Austriju, ali Marcel je učinio toliko toga za nas. Zato mu želim sve najbolje".

image
GORAN MEHKEK Cropix

Linker
01. svibanj 2024 14:03