Katharina Liensberger 

 PONTUS LUNDAHL Afp
SVJETSKI SKIJAŠKI KUP

Pobjeda aktualne svjetske prvakinje Liensberger u Areu, Leona Popović pala u drugoj vožnji

U Švedskoj je prekinut niz osvajanja bodova Leone Popović
Piše: HinaObjavljeno: 12. ožujak 2022. 14:56

Pobjednica je pretposljednjeg slaloma u ovoj sezoni Svjetskog kupa koji je u subotu održan u švedskom Areu, a najbolja hrvatska skijašica Leona Popović, nakon 16. rezultata u prvoj vožnji, nije uspjela završiti drugu vožnju u kojoj je pala u završnom dijelu.

Tako je prekinut Leonin niz osvajanja bodova na svim ovosezonskim slalomskim utrkama u Svjetskom kupu. Šteta, jer je bila na putu prema još jednom rezultatu među 15 najboljih. U trenutku pada je pred tada vodećom Švicarkom Melanie Meillard imala 30 stotinki prednosti na zadnjem prolaznom vremenu.

Aktualna slalomska svjetska prvakinja Katharina Liensberger do svoje treće pobjede u Svjetskom kupu, a druge na slalomima u Areu, došla je s petog mjesta u prvoj vožnji. Glavne favoritkinje, Slovakinja Petra Vlhova, Amerikanka Mikaela Shiffrin i vodeća u prvoj vožnji Njemica Lena Duerr, u drugoj vožnji nisu bile dovoljno brze da bi promijenile redoslijed na pobjedničkom postolju.

Na njemu se po prvi put u slalomskim utrkama našla Norvežanka Mina Fuerst Holtmann, koja je za pobjednicom zaostala za 16 stotinki, dok je treća bila Švicarka Michele Gisin sa 23 stotinke zaostatka.

Petra Vlhova je bila sporija dvije stotinke od Švicarke, Lena Duerr je završila devet stotinki iza Slovakinje, a Mikaela Shiffrin je na kraju osvojila tek deveto mjesto.

Vlhova je već odavno osigurala slalomski Mali kristalni globus, a u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa smanjila je zaostatak za Shiffrin na samo 56 bodova uoči obračuna na završnici u Meribelu.

Tamo će zadnji nastup u sezoni imati i Leona Popović koja je 12. u redoslijedu slalomašica, a pridružit će joj se i Zrinka Ljutić, aktualna juniorska svjetska prvakinja u slalomu.

Linker
02. ožujak 2024 16:57