Lara Gut-Behrami

 TIZIANA FABI Afp
SKIJAŠKA NEDJELJA

Pobjede za Gut-Behrami i Odermatta, Franjo iz Švicarske u četvrtoj utrci karijere napravio senzaciju

Lara Gut-Behrami slavila je u utrci koja je odnijela još jednu "žrtvu", ovaj put pala je Kanađanka Grenier
Piše: HinaObjavljeno: 28. siječanj 2024. 14:19

Olimpijska i svjetska prvakinja Švicarka Lara Gut-Behrami pobjednica je petog superveleslaloma Svjetskog kupa u talijanskoj Cortina d‘Ampezzo.

Drugoplasirana je bila Austrijanka Stephanie Venier (+0.,21), a treća Francuskinja Romane Miradoli (+0.41).

Gut-Behrami, olimpijska pobjednica u superveleslalomu iz Pekinga 2022., prva je skijašica ove zime s više od jedne pobjede u superveleslalomu. Time je preuzela vodstvo u ukupnom poretku discipline. Druga je u ukupnom poretku s 1014 bodova, te sada za vodećom Amerikankom Mikaelom Shiffrin (1209) zaostaje 195 bodova. Gut-Behrami je to bila 21. pobjeda u karijeri u ovoj disciplini.

Ukupno ima već 41 pobjedu u Svjetskom kupu, te je prestigla Pirmina Zurbriggena (40) na švicarskoj vječnoj listi, a rekorderka je Švicarka Vreni Schneider s 55 pobjeda.

Utrku je pokvario pad Kanađanke Valerie Grenier, koja je, poput Shiffrin i Švicarke Corinne Suter, koje su pale u petak, evakuirana helikopterom.

Skijašice u utorak čeka veleslalom na stazi Plan de Corones/Kronplatz, a za vikend u Garmisch-Partenkirchenu s ženskim spustom i superveleslalomom.

image

Odermatt i Von Allmen

KERSTIN JOENSSON Afp

Marco Odermatt je ostvario svoju 33. pobjedu u Svjetskom kupu nakon što je slavio u superveleslalomu u Garmisch-Partenkirchenu.

Nezaustavljivi Švicarac slavio je s 0.30 sekundi ispred Austrijanca Raphaela Haasera i 0.61 sekundu ispred švicarskog talenta Franje von Allmena, koji je u svojoj tek četvrtoj utrci u Svjetskom kupu došao do postolja.

U poretku ove discipline Odermatt ima 121 bod ispred Kriechmayra i 168 bodova više od Haasera. U ukupnom poretku Odermatt ima 1406 bodova, čak 722 više od Francuza Cypriena Sarrazina, dok je Filip Zubčić ostao 11. s 313 bodova.

Linker
23. travanj 2024 12:25