Petra Vlhova

 Branislav RaČko/news And Media/profimedia
POSLJEDICE NESREĆE

Ponajbolja skijašica svijeta saznala najgore moguće vijesti, zbog teškog pada završava sezonu

‘Još uvijek je pod utjecajem lijekova, ali već gleda prema sljedećoj godini‘
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 20. siječanj 2024. 16:13

Slovaci su željeli napraviti istinsku feštu svojoj ljubimici Petri Vlhovoj, predviđao se dolazak 35.000 navijača i scene iz Jasne uoči prve vožnje veleslaloma u subotu bile su onakve kakve se samo mogu poželjeti na skijaškim utrkama.

No, problemi su krenuli i prije nego je utrka počela. Pad predvozačice s kamerom na nekoliko minuta je odgodio start, a za Federicu Brignone, vodeću u poretku discipline koja je imala startni broj 1 utrka je završila već nakon nekoliko vrata. Sara Hector je startala treća i za gotovo 3 sekunde nadmašila vrijeme Lare Gut-Behrami koja je skijala prije nje, a onda se dogodio potpuni šok.

Petra Vlhova je pala u gornjem dijelu staze i završila sa skijama u mreži što najčešće završava ozljedom koljena. Pauza je trajala 20-tak minuta, nesretna Slovakinja je spuštena u ciljni prostor, a nakon toga helikopterom u bolnicu.

Nažalost, nakon pregleda u bolnici potvrđene su loše slutnje...

- Nema dobrih vijesti. Petri je pukao križni ligament desnog koljena i njezina sezona je gotova. Boljelo ju je i rame, ali ono nije teže stradalo - rekao je njezin trener Mauro Pini u izjavi za švicarski Blick.

Nastavlja se tako crni niz ozljeda posljednjih tjedana među najboljim skijašima i skijašicama jer su prije Petre Vlhove sezonu zbog teških ozljeda završili i Marco Schwarz, Alexis Pinturault i Aleksander Aamodt Kilde.

Linker
04. svibanj 2024 00:11