Petra Vlhova
 JUST PICTURES/DDP USA/PROFIMEDIA Just Pictures/Ddp Usa/Profimedia
OTVORILA DUŠU

Potresna ispovijest sljemenske kraljice: ‘Vrištala sam satima kad sam pročitala što je rekao, mrzim ga!‘

Ponajbolja svjetska skijašica je u svojoj autobiografiji otkrila razloge rastanka s bivšim trenerom
Piše: SNObjavljeno: 29. listopad 2021. 17:08

Slovakinja Petra Vlhova je prošle sezone bila najbolja skijašica na svijetu, a do velikog Kristalnog globusa ju je doveo trener Livio Magoni, no 26-godišnjakinja je s njim raskinula suradnju i svaku vezu. Razišli su se u ružnim okolnostima, a Petra je sve opisala u autobiografiji koja će izaći u studenome. Slovakinja koja je protrekle dvije godine osvajala i sljemensku Snježnu kraljicu je u svojoj knjizi odlučila otvoriti dušu. Na početku je, kaže, sve bilo odlično.

"Prve tri godine s Liviom Magonijem su bile izvanredne. Otkrivao mi je novi svijet i podučavao me, ali postepeno su stvari postajale sve gore, a prošla sezona je bila pravi masakr", otkrila je Petra.

image
Petra Vlhova
JOE KLAMAR Afp

Vlhova je zbog bivšeg trenera prestala uživati u skijanju.

"Da sam nastavila s njim, mogla bih se natjecati još maksimalno dvije godine, a onda bih vjerojatno prestala ili izgorjela u svemu tome. Prema meni se odnosio kao prema stroju, a ne kao ženi koja je emocionalna i može imati loše dane. Nikada nije bio zadovoljan. Povrijedio je i mene i ljude oko mene, a to je bilo loše. Kad god bih mu povjerovala, vratilo mi se kao bumerang. Nikad nisam bila dovoljno dobra."

Kap koja je prelila čašu i dovela do prekida suradnje je bio intervju koji je Magoni dao za Corriere della Sera na kraju sezone naslovljen: 'Petra neće više napredovati jer nema to u svojem DNK'.

image
Petra Vlhova
FABRICE COFFRINI Afp

"Kad je kritiziraš, ona spusti glavu i kaže to je tako, ali nije problem u njoj, nego u ljudima oko nje. Ako se zakačiš s Petrom, zakačiš se s cijelom obitelji", rekao je Magoni tada.

Talijan se kasnije ispričao i rekao kako je sve izvučeno iz konteksta, a skijašica je šutjela sve do autobiografije u kojoj je odlučila reći sve što ju je smetalo.

"Najprije nisam shvaćala o čemu se radi. Prevela sam članak s talijanskog i cijelog ga pročitala. To me mentalno slomilo. Vrištala sam tri sata. Nisam mogla prestati. Na kraju sam nazvala brata i rekla mu da sam gotova s njim. Glasno sam psovala na telefon. Od tog trenuta sam ga mrzila. Uništio mi je svu radost osvajanja globusa", otkrila je Petra u autobiografiji.

image
Petra Vlhova
JOE KLAMAR Afp

Magoni sada trenita Slovenku Metu Horvat, a ranije je Kristalni globus osvojio s Tinom Maze. O knjizi koju izdaje Vlhova i navodima iz nje, Talijan se za sada nije oglasio.

Linker
13. svibanj 2024 15:52