HELMUT FOHRINGER Afp
VIŠESTRUKI PRIJELOMI

Poznata težina ozljede Švicarca nakon pada na ‘stazi smrti‘! Pri svijesti je, ali situacija je teška

Dva dana tražimo rezanje tog posljednjeg skoka, koji je predugačaka, rekao je Francuz Johan Clarey
Piše: HinaObjavljeno: 22. siječanj 2021. 18:34

Švicarski skijaš Urs Kryenbuehl, koji je teško pao na spustu Svjetskog kupa u austrijskom Kitzbuehelu, ima teški potres mozga, prijelom desne ključne kosti i pokidane ligamente desnog koljena, objavio je Švicarski skijaški savez.

"Urs Kryenbuehl provest će noć u bolnici radi nadzora, a sutra bi se trebao vratiti u Švicarsku", priopćio je Savez, dodajući kako je skijaš pri svijesti.

Urs je doživio zastrašujući pad pri brzini od 146 km/h na posljednjem skoku neposredno prije cilja spusta u Kitzbueheleu, najtežeg u Svjetskom kupu. Perspektivni 26-godišnji Švicarac, koji je ove sezone već dvaput bio na postoljima, nije uspio savladati posljednji skok, udario je prvo glavom i skliznuo sve do cilja, odakle je evakuiran helikopterom.

Kryenbuehl se tako pridružio dugoj listi skijaša koji su doživjeli ozbiljne padove u Kitzbuehleu poput Amerikanca Scotta Macartneya (2008), Švicarca Daniela Albrechta (2009) i Austrijanca Hansa Gruggera (2011).

Težak pad Švicarca pogledajte OVDJE.

"Dva dana tražimo rezanje tog posljednjeg skoka, koji je predugačaka. Na njemu letimo oko 80 metara pri brzini većoj od 145 km/h i trebali su ga skratiti. Ali su to odbili i sada su za to krivi", rekao je Francuz Johan Clarey, koji je teško pao na istom mjestu u četvrtak na treningu, a na utrci bio četvrti.

Organizatori su se ispričali zbog tog konačnog skoka, ali i kazali da su ga dosta obradili u četvrtak, no da su vremenski uvjeti i led na stazi jako ubrzali prilaz tom skoku u petak.

image
HELMUT FOHRINGER Afp

Američki skijaš Ryan Cochran-Siegle, koji je također teško pao na spustu u petak prije nego što je evakuiran helikopterom, ima manji prijelom vratnog kralješka.

Švicarac Beat Feuz prvi je put u karijeri pobijedio u Kitzbühelu nakon čak četiri druga mjesta.

Linker
22. travanj 2024 05:02