Finn Christian Jagge
 ERLEND AAS
DOBAR U VIŠE SPORTOVA

Preminuo legendarni skijaš, olimpijski prvak i izbornik! ‘Ovo je užasno tužno. Bio je jedinstven...‘

.Bio je dobar u nekoliko sportova, posebno u tenisu. U svijetu alpskog skijanja bio je legenda‘.
Piše: HinaObjavljeno: 08. srpanj 2020. 20:01

Preminuo je 54-godišnji norveški skijaški as Finn Christian Jagge, olimpijski pobjednik u slalomu na Igrama 1992. u francuskom Albertvilleu, objavila je u srijedu njegova obitelj.

U kratkoj objavi na Facebooku njegova supruga Trine-Lise Jagge napisala je da je slavni skijaš umro nakon kratke bolesti.

"To je užasno tužno. Bio je jedinstven sportaš. Bio je dobar u nekoliko sportova, posebno u tenisu. U svijetu alpskog skijanja bio je legenda", rekao je Jaggeov sunarodnjak i kolega iz reprezentacije Kjetil Andre Aaamodt u izjavi za nacionalnu norvešku televiziju NRK.

image
Finn Christian Jagge
ERLEND AAS

Jagge je u utrkama Svjetskog kupa debitirao 1984. u švedskom Areu, a do prve slalomske pobjede stigao je sedam godina poslije. U karijeri je ostvario sedam slalomskih pobjeda u Svjetskom kupu, a od aktivne natjecateljske karijere se oprostio 2000.

Najveći uspjeh ostvario je u Albertvilleu 1992., gdje je pobijedio tadašnju slalomsku zvijezdu i aktualnog olimpijskog pobjednika iz Calgaryja 1988. Talijana Alberta Tombu.

"Osvajanjem zlata u Albertvilleu 1992. okrunio je impresivnu karijeru", rekla je predsjednica Norveškog olimpijskog i paraolimpijskog odbora Berit Kjoll te dodala:

"Bio je veliki uzor mnogim mladim i darovitim alpskim skijašima."

Jagge je po završetku natjecateljske karijere bio trener ženske norveške reprezentacije u alpskom skijanju.

Linker
19. travanj 2024 06:01