Victor Muffat-Jeandet jednostavno nema sreće

 TIZIANA FABI Afp
FRANCUZ NEMA SREĆE

Prošlogodišnji tragičar sa Sljemena doživio stravičan pad i u Adelbodenu, upitan mu je nastavak karijere

Victor Muffat-Jeandet je nakon prošlogodišnje ozljede na Sljemenu doživio novu tešku ozljedu
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 07. siječanj 2023. 15:19

Završio je veleslalom u Adelbodenu, a utrku je, osim sjajnog duela Marca Odermatta i Henrika Kristoffersena, obilježio i težak pad Victora Muffata-Jeandeta.

Francuski skijaš sa startnim brojem 27 završio je sedmi u prvoj vožnji, a tijekom druge, neposredno prije prvog prolaznog vremena, desnom je rukom zakačio vrata i izletio sa staze. Udario je glavom o tlo i velikom brzinom klizio niz stazu, te se na koncu zapleo u zaštitnu ogradu.

Iz zaštitne ograde izvučen je uz pomoć redara, nakon čega mu se petnaestak minuta ukazivala liječnička pomoć, a budući da nije mogao samostalno stati na noge, stazu je napustio na nosilima. U ovom trenutku nema dostupnih informacija o težini ozljeda koje je 33-godišnjak zadobio prilikom pada.

Muffat-Jeandet prošle se godine teško ozlijedio i na sljemenskom slalomu. Krenuo je sa startnim brojem 12, da bi na sredini staze pao i slomio gležanj, a utrka je, na koncu, bila otkazana. Nakon nemilog događaja izrazio je nezadovoljstvo s činjenicom da se utrka uopće održala. Zbog ozljede koje je zaradio u Zagrebu bio je prisiljen propustiti Olimpijske igre u Pekingu, a s obzirom na njegovu dob, ozljeda iz Adelbodena mogla bi mu značiti i kraj karijere.

Linker
24. srpanj 2024 03:14