Samuel Kolega

 FABRICE COFFRINI Afp
SLALOM

Samuel Kolega osvojio vrijedne bodove, Braathen postao najmlađi slalomski pobjednik u povijesti Adelbodena

U drugoj vožnji bio je jedini naš predstavnik od četiri skijaša koja su stigla u Adelboden
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 08. siječanj 2023. 14:26

Hrvatsko skijanje može imati sasvim solidnu nedjelju čak i kad Filip Zubčić nije u osobitoj formi. Sat vremena nakon Zrinke Ljutić, nove vrijedne bodove na konto je pospremio Samuel Kolega, osvojivši 21. mjesto na slalomu u Adelbodenu. Dvostruku pobjedu Norveškoj donijeli su Lucas Braathen i Atle Lie McGrath.

Na stazi Chuenisbärgli koja se u prvoj vožnji kupala pod laganom kišom, a u drugoj u zrakama sunca, Kolega je sa zaostatkom od +2.63 treći put ove zime završio među osvajačima bodova. Potvrda je to da startni broj (36) trenutačno nije u skladu s njegovim dometima, ali i da je u ovom trenutku vjerojatno najkonstantniji hrvatski slalomaš. U drugoj vožnji bio je jedini naš predstavnik; Zubčić je sa zaostatkom od gotovo četiri sekunde osvojio najgore, 31. mjesto, Vidović je bio dvije stotinke sporiji, a Rodeš je ponovno izletio.

Praćen zaglušujućom bukom 25.000 navijača, Lucas Braathen (22) postao je najmlađi slalomski pobjednik u povijesti Adelbodena. Već nakon prve vožnje bio je u komfornoj situaciji, s više od pola sekunde zalihe ispred domaćeg aduta Loïca Meillarda. Švicarac je u drugoj izgubio još nešto vremena, a Braathen pokazao novo suvereno izdanje te na kraju za 71 stotinku nadmašio sunarodnjaka McGratha. Treći je bio Nijemac Linus Strasser.

Jedan od gubitnika dana je Henrik Kristoffersen, koji je pogriješio na polovici prve vožnje, pa nastavio skijati, ali štoperica je bila neumoljiva. Prvi put ove sezone nije izborio drugu vožnju u slalomu ili veleslalomu.

U redoslijedu slaloma Zubčić i Kolega drže 27. i 28. mjesto, a vodeći je Braathen (250) ispred Fellera (241) i Kristoffersena (220). Na programu Svjetskog kupa slijedi produženi vikend u Wengenu: super-G u petak, spust u subotu te slalom u nedjelju.

Linker
26. travanj 2024 12:18