TOM PENNINGTON Afp
SVJETSKI SKIJAŠKI KUP

Shiffrin osvojila Killington, Leona Popović već skupila više bodova nego u cijeloj prošloj sezoni

Amerikanka je dostigla još jedan rekord i izjednačila se s Ingemarom Stenmarkom
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 28. studeni 2021. 20:04

Pet slaloma Svjetskog kupa održano je u američkom Killingtonu i svih pet osvojila je Mikaela Shiffrin, a nedjeljnim je dostigla još jedan rekord. Amerikanka sad ima 46 pobjeda u slalomu i izjednačila se s Ingemarom Stenmarkom koji je dosad bio rekorder, samo što je legendarni Šveđanin 46 pobjeda ostavio u veleslalomu. Drugo mjesto je nakon velike pogreške u drugoj vožnji pripalo Petri Vlhovoj, koja je u prvoj imala 20 stotinki bolje vrijeme od Shiffrin. Treća je bila Švicarka Wendy Holdener kojoj je to već 28. postolje u slalomu, ali još uvijek čeka prvu pobjedu u ovoj disciplini.

image

Mikaela Shiffrin

GREGORY SHAMUS Afp

Leona Popović se iz Killingtona vraća bogatija za 10 bodova (21. mjesto), ukupno sad ima 41 bod što znači da je već nakon tri slaloma nadmašila ukupni broj bodova iz prošle sezone (34).

Leona je u prvoj vožnji startala 25., napravila je veliku pogrešku, ali se uspjela izvući i ući u cilj s 21. vremenom, 3 sekunde i 14 stotinki iza vodeće Vlhove. Pokazalo se da je to bilo dovoljno za ulazak u drugu vožnju, samo su je skijašice koje su startale iza nje potisnule na 27. poziciju. U drugoj vožnji je Leona imala 11. vrijeme i to joj donijelo skok na 21. mjesto.

image

Leona Popović

TOM PENNINGTON Afp

Preostale dvije naše skijašice nisu uspjele izboriti drugu vožnju. Zrinka Ljutić je imala startni broj 42 i ostvarila 37. vrijeme prve vožnje s 3 sekunde i 47 stotinki zaostatka za vodećom Vlhovom. U drugu vožnju se ulazilo sa zaostatkom 3.31 što znači da je Zrinki nedostajalo samo 16 stotinki, a najnesretnija je nakon prve vožnje bila Martina Peterlini koja je "zakasnila" tek jednu stotinku. Andrea Komšić je sa startnim brojem 50 završila na 52. mjestu od 58 skijašica koliko je došlo do cilja (4 nisu završile, jedna je diskvalificirana), a njezin zaostatak bio je 5 sekundi i 29 stotinki.

U ženskom Svjetskom kupu sad dolazi blok utrka u brzim disciplinama. Skijašice će prvo u Lake Louise (3-5. prosinca) gdje imaju dva spusta i super G, potom u St. Moritz (11-12. prosinca) na dva super G-a, pa u Val d'Isere (18-19. prosinca) na spust i super G. Povratak tehničkim disciplinama je tek 21. prosinca u Courchevelu gdje se skija veleslalom.

Od tri planirane utrke u kanadskom Lake Louiseu skijaši su odradili samo jednu. Zbog vremenskih neprilika otpao je spust u petak, u subotu je spust održan, ali u nedjelju je ponovo priroda pobijedila. Zbog snježnih padalina tijekom noći, stanja staze i loše vremenske prognoze organizatori su bili prisiljeni otkazati utrku.

Linker
24. travanj 2024 21:44