Filip Zubčić

 JEFF PACHOUD/AFP/PROFIMEDIA
SLAVLJE ODERMATTA

Sjajan plasman Filipa Zubčića u Val-d‘Isèreu, hrvatskom skijašu za dlaku izmaklo postolje: ‘Jako sam zadovoljan‘

Hrvatski skijaš je sve do nastupa odličnog Odermatta držao treće mjesto
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 09. prosinac 2023. 13:47

Skijaška sezona nastavljena je u subotu veleslalomom u francuskom Val D’Isereu. Uvjerljivo prvi bio je Švicarac Marco Odermatt, dok je naš Filip Zubčić odvezao dvije sjajne vožnje i na kraju završio četvrti sa sekundom i 44 stotinke zaostatka za pobjednikom.

Nakon prve vožnje najbrži je bio Odermatt s vremenom 1:10.17. Iza Švicarca ostali su Henrik Kristoffersen sa 65 stotinki zaostatka i Loic Meillard sa 75 stotinki zaostatka. Zubčić startao je 12. te je doskijao do sedmog mjesta sa sekundom i 62 stotinke zaostatka.

Bila je to solidna vožnja kojom je Zubčić ostavio mogućnost da se s kvalitetnom drugom vožnjom uključi u borbu za postolje.

Odličnu drugu vožnju odvezao je domaći predstavnik Alexis Pinturault. On je u cilj ušao s čak sekundom i 19 stotinki ispred Nijemca Alexandera Schmida.

- Odličan start sezone u veleslalomu. Jako sam sretan sa četvrtim mjestom. Jasno, malo me muči što nisam završio na postolju, jer je bilo jako blizu. Verdu je pobjegao samo 12 stotinki. Međutim, fenomenalno - nisam nikad bio bolji od 13. mjesta ovdje u veleslalomu. Jako sam zadovoljan i želim čestitati svom timu, izjavio je 30-godišnji Zagrepčanin, pa nastavio:

- Idemo se pripremiti za sutrašnji slalom. Dobro se skijam u slalomu, dečki se isto skijaju dobro. Idemo opet napraviti odličan rezultat.

No, njegova sreća bila je kratkog vijeka jer je idući skijaš bio Zubčić. Hrvatski skijaš je sjajno odvezao drugu vožnju i u cilj ušao kao prvi. Zubčić je imao šest stotinki prednosti ispred Pinturaulta.

Zubčića je s prvog mjesta skinuo predstavnik Andore Joan Verdu koji je imao 12 stotinki prednosti. Uoči nastupa najbolje trojice iz prve vožnje, vodeći je bio Marco Schwarz. Meillard i Kristoffersen nisu bili dobri i završili su iza Zubčića.

Zato je Odermatt uz nešto grešaka ipak dobro odradio drugu vožnju i suvereno ušao u cilj s 98 stotinki prednosti ispred Schwarza. Tako je Zubčiću za dlaku izmaklo postolje, ali i ovo je sjajan rezultat.

Linker
16. svibanj 2024 06:55