Leona Popović

 VESA MOILANEN Afp
JAKO DOBAR NASTUP

Sjajan rezultat Leone Popović! Postolje joj je nadohvat ruke, a daleko nije ni velika Shiffrin

Zrinka Ljutić prvu je vožnju današnjeg slaloma u Leviju završila na diobi 11. mjesta
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 12. studeni 2023. 11:15

Leona Popović je nakon prve vožnje drugog slaloma u finskom Leviju na 5. mjestu, sekundu i 19 stotinki iza vodeće Petre Vlhove, ali samo 35 stotinki iza trećeplasirane Sare Hector i 43 stotinke iza drugoplasirane Mikaele Shiffrin.

Drugo postolje u karijeri za 25-godišnju hrvatsku skijašicu je nadohvat ruke, naravno uz uvjet da na istoj razini odskija i drugu vožnju. Ono što ide u prilog velikih očekivanja je i činjenica da je Popović u posljednje tri sezone redovito bila bolja u drugim utrkama u Leviju, ali i sjajan nastup u drugoj vožnji u subotu kad je s četvrtim najboljim vremenom napravila skok od 11 mjesta i završila na 10.

Zrinka Ljutić je imala nešto slabiji nastup u prvoj vožnji nego u prvom slalomu u Leviju u kojem je imala 8. vrijeme s +1.48 iza i tada vodeće Vlhove. U nedjelju je u prvom "laufu" zaostala za Slovakinjom +1.95 i podijelila 11. mjesto s Katharinom Liensberger koja je dan ranije utrku završila na trećem mjestu.

Njih dvije su bile i posljednje koje su za Vlhovom zaostale manje od 2 sekunde, ali i kao i dan ranije puno je prostora za skok u plasmanu jer primjerice Zrinku Ljutić dijeli sekunda od Lene Dürr na četvrtom mjestu, a 76 stotinki od Popović na petom.

Petra Vlhova je i u prvoj vožnji drugog slaloma bila svijet za sebe kao i dan ranije kad je pobijedila s gotovo sekundu i pol u odnosu na drugoplasiranu Lenu Dürr. U subotu je ogromnu razliku u odnosu na prve pratiteljice napravila u drugoj vožnji (nakon prve je Dürr zaostajala samo 18 stotinki), a sad se odvojila već nakon prve jer je 76 stotinki brža od Mikaele Shiffrin, 84 od Sare Hector i 94 od Lene Dürr, jedine tri skijašice koje su uspjele biti unutar sekunde zaostatka.

Druga vožnja je na rasporedu u 13 sati.

Linker
12. studeni 2023 11:18